Det norske herrelandslaget i fotball, Norges tidligere så stolte flaggskip innen lag med flagget på brystet, ligger nede for tellingen. Fortsatt. Den brutale sannhet kan sees på FIFAs rankingliste.

Norge ligger på 64. plass, rett foran nasjoner som Jamaica og Burkina Faso. Land vi sjeldent forbinder med fotball.

Hvorfor ser ikke landslagssjef Per-Mathias Høgmo fanden på veggen? Hvorfor tar han ikke ansvaret for elendighetene og går av? Norges fotballforbund, ledes av en gruppe mennesker som har et snevert gangsyn, som valgte å fjerne Norges dyktigste trener gjennom tidene – da han hadde to kamper igjen som landslagssjef. Drillo har ikke summet seg over sjokket ennå.

De samme folkene ansatte Høgmo som sjef, i et desperat forsøk på å rekke VM Brasil i 2014. Det endte med at Per-Mathias gikk høyt ut og brukte en rekke formuleringer han etter all sannsynlighet fant i en diktsamling på loftet, som de fleste skjønte noe særlig av.

Norges første kamp under Høgmos ledelse endte med forferdelse og 0-3 tap mot Slovenia. VM-eventyret var over. Igjen. Kommentar etter kampen: «Vi fikk kampen inn i ei gate slik vi ville»……… «Her har vi mye å ta med oss videre»…….

Selvkritikk er ingen sterk side hos Per-Mathias Høgmo.

Et generasjonsskifte i landsalget der mange nye unge har kommet opp og fram, blir brukt som unnskyldning for de manglende resultatene under Høgmo, men det er et paradoks at tromsøværingen valgte å ta med en 40 år gammel mann i Frode Johnsen, som spiss i sin første tropp. Når mange norske og utenlandske klubber har flere unge norske spillere som åpenbart burde få prøvd seg på landslaget.

Ullevaal Stadion

Alex Van Knippenberg via Compfight

EM i Frankrike neste sommer, er Høgmos neste mål. Et mål han var helt sikker på å nå, når kvalifiseringen tok til. Men som nå ligger på tredjeplass i gruppe H, etter Kroatia og Italia. I tillegg skal Høgmos menn møte både Kroatia og Italia i to av de siste fire kampene de har igjen.

Ups!

Paradokset er, nye regler i UEFA som kan berge landslagssjefens flaue sorti. For første gang skal det 24 lag med i EM-sluttspillet.

De ni gruppevinnerne, og lag som ender opp som nummer to, får automatisk billett til Frankrike 2016. Det laget med flest poeng, som ender på tredjeplass i sin gruppe går også videre.

UEFA Euro 2016 FranceCreative Commons License

Global Panorama via Compfight

De åtte neste lagene som kom på tredjeplass, må ut i en innbyrdes turnering, som for første gang, spilles fra torsdag til tirsdag. UEFA har valgt å kalle disse kampene «The Week of football», kampene, som kan ha Norge med i den kvalifiseringen som en av flere treer-lag, spilles i oktober. Totalt utgjør dette 23 nasjoner, der Frankrike er det siste og 24. laget.

Dessverre har ikke Norges lag med Per Mathias Høgmo som leder, noe å gjøre i Frankrike.

Laget framstår som om de ikke har noen plan over spillet, skaper for lite framover i banen. Til tross for en 4-4-2 formasjon som burde ha gitt laget nok slagkraft, har ikke Norge scoret så lite noengang, som under Høgmos ledelse.

Hadde NFF hatt et snev av ambisjoner, burde Ole Gunnar Solskjær, Kjetil Rekdal eller Tor Ole Skullerud fått sjansen. En av disse kunne ha fått landslaget med sin lave snittalder, opp og fram i et aggressivt og slagkraftig landslag. Slik det framstår i dag, må man nesten håpe at laget ikke roter seg til Frankrike.

Der vil lage dumme seg ut for hele Europa. Dessverre. EM i Frankrike spiller fra 10. juni til 10. juli 2016.

Vil du ha billetter, bør du allerede bestille. 

 

Vargas

 

Tags: EM Frankrike 2016, Landslaget Per Mathias Høgmo, Norge, UEFA

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvordan kan Chelsea forbedre seg neste sesong?

Premier League-tittelen var aldri truet i 2015, men Chelsea har fortsatt en liten vei å gå før de kan bli...

Kjendis står fram som bifil!

Janne Tyldum (45), kona til topp-regissøren Morten Tyldum (48) står fram i bladet Kamille - som bifil. Svært få norske...

Lukk