Landslaget – Hvorfor går du ikke av Høgmo?

Det norske herrelandslaget i fotball, Norges tidligere så stolte flaggskip innen lag med flagget på brystet, ligger nede for tellingen. Fortsatt. Den brutale sannhet kan sees på FIFAs rankingliste.

Norge ligger på 64. plass, rett foran nasjoner som Jamaica og Burkina Faso. Land vi sjeldent forbinder med fotball.

Hvorfor ser ikke landslagssjef Per-Mathias Høgmo fanden på veggen? Hvorfor tar han ikke ansvaret for elendighetene og går av? Norges fotballforbund, ledes av en gruppe mennesker som har et snevert gangsyn, som valgte å fjerne Norges dyktigste trener gjennom tidene – da han hadde to kamper igjen som landslagssjef. Drillo har ikke summet seg over sjokket ennå.

De samme folkene ansatte Høgmo som sjef, i et desperat forsøk på å rekke VM Brasil i 2014. Det endte med at Per-Mathias gikk høyt ut og brukte en rekke formuleringer han etter all sannsynlighet fant i en diktsamling på loftet, som de fleste skjønte noe særlig av.

Norges første kamp under Høgmos ledelse endte med forferdelse og 0-3 tap mot Slovenia. VM-eventyret var over. Igjen. Kommentar etter kampen: «Vi fikk kampen inn i ei gate slik vi ville»……… «Her har vi mye å ta med oss videre»…….

Selvkritikk er ingen sterk side hos Per-Mathias Høgmo.

Et generasjonsskifte i landsalget der mange nye unge har kommet opp og fram, blir brukt som unnskyldning for de manglende resultatene under Høgmo, men det er et paradoks at tromsøværingen valgte å ta med en 40 år gammel mann i Frode Johnsen, som spiss i sin første tropp. Når mange norske og utenlandske klubber har flere unge norske spillere som åpenbart burde få prøvd seg på landslaget.

Ullevaal Stadion

Alex Van Knippenberg via Compfight

EM i Frankrike neste sommer, er Høgmos neste mål. Et mål han var helt sikker på å nå, når kvalifiseringen tok til. Men som nå ligger på tredjeplass i gruppe H, etter Kroatia og Italia. I tillegg skal Høgmos menn møte både Kroatia og Italia i to av de siste fire kampene de har igjen.

Ups!

Paradokset er, nye regler i UEFA som kan berge landslagssjefens flaue sorti. For første gang skal det 24 lag med i EM-sluttspillet.

De ni gruppevinnerne, og lag som ender opp som nummer to, får automatisk billett til Frankrike 2016. Det laget med flest poeng, som ender på tredjeplass i sin gruppe går også videre.

UEFA Euro 2016 FranceCreative Commons License

Global Panorama via Compfight

De åtte neste lagene som kom på tredjeplass, må ut i en innbyrdes turnering, som for første gang, spilles fra torsdag til tirsdag. UEFA har valgt å kalle disse kampene «The Week of football», kampene, som kan ha Norge med i den kvalifiseringen som en av flere treer-lag, spilles i oktober. Totalt utgjør dette 23 nasjoner, der Frankrike er det siste og 24. laget.

Dessverre har ikke Norges lag med Per Mathias Høgmo som leder, noe å gjøre i Frankrike.

Laget framstår som om de ikke har noen plan over spillet, skaper for lite framover i banen. Til tross for en 4-4-2 formasjon som burde ha gitt laget nok slagkraft, har ikke Norge scoret så lite noengang, som under Høgmos ledelse.

Hadde NFF hatt et snev av ambisjoner, burde Ole Gunnar Solskjær, Kjetil Rekdal eller Tor Ole Skullerud fått sjansen. En av disse kunne ha fått landslaget med sin lave snittalder, opp og fram i et aggressivt og slagkraftig landslag. Slik det framstår i dag, må man nesten håpe at laget ikke roter seg til Frankrike.

Der vil lage dumme seg ut for hele Europa. Dessverre. EM i Frankrike spiller fra 10. juni til 10. juli 2016.

Vil du ha billetter, bør du allerede bestille. 

 

Vargas

 

4 thoughts on “Landslaget – Hvorfor går du ikke av Høgmo?

 1. Høgmo gjør en bra job. Han bygger opp et nytt landslag med det yngste laget i Europa. I de to siste kampene viste laget hva de klarer og det var ikke lite. Mot Aserbajdsjan hadde Norge 7 målsjanser hvor av 3 meget store. Mot Sverige hadde Norge 3 -4 store målsjanser. Dette vil jeg ikke kalle dårlig eller «å skape lite fremover». Høgmo sa etter Italia kampen i fjor, 0-2 til Italia, at Norge mangler den siste tredje del. I Sverige og Aserbajdsjan kampen viste de at den delen er nesten i boks. Det som nå mangler er presisjon på avslutningene. Dette kaller jeg utvikling. Han ønsker å utvikle dette laget og synes jeg han lykkes med. Du må klare å se at 7 målsjanser + 4 målsjanser i begge de to siste kampene er egentlig veldig bra? Hvor mange store målsjanser forventer du? Jeg også forventer mål men tenk hvis Norge skoret 2 mål mot Sverige og 3 mot Aserbajdsjan som fort kunne ha skjedd. Da ville du ikke gi uttrykk for din store skepsiss? Det at de ikke skorer på så store sjanser er en kombinasjon melleom uflaks og udiktighet. Dette kommer ganske snart. Når Norge tapte mot Kroatia tapte de 1-5. Norge våget veldig mye i Zagreb og i første omgang spilte de jevnt om ikke bedre. Kroatere har spillere i verdens klasse og slike skorer med presisjon. I den kampen hadde Norge 3 store sjanser inkludert straffesparket. Det kunne ha endt 3-3 den kvelden. Folk bør vare tålmådig. Norge er ikke noe fotballnasjon men måten de spiller nå er spennede og de er i utviklin. veldig godt på veid. det viser de i de grader i de to siste kampene.

  1. Hei Zdenek

   Vi er nok noe uenige i det meste som omhandler det norske landslaget. Høgmo har allerede bevisst at han er handlingslammet. Før Martin Ødegaard fikk sin
   debut, stod landslagssjefen å fortalte det norske folk at gutten på 16 må skynde seg langsomt, og at hans tid ville komme. Nå brukes unggutten allerede mer og
   mer. Høgmo framstår som desperat.
   Å skape kun to målsjanser den første timen, på hjemmebane mot Aserbajdsjan, en fotballnasjon som ligger som nr 115 på FIFA-listen, i en viktig EM-kvalifiseringskamp, holder ikke mål for meg.

   Per Mathias Høgmo vil dumme seg ut, om Norge kommer til EM i Frankrike, dessverre.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 2. Spiller ikke så stor rolle hva de skaper i den første timen. Enig at de har brukt for lang til til å komme i gang men de klarte det i de grader til slutt. Jeg tror du har for store forventninger til det norske laget. Om Aserbajdsjan er nummer 100 eller 200 på FIFA rankingen har ikke så mye å si fordi Norge har overspilte dette laget og det gjorde de også mot Sverige, største sjansene der hadde Norge. Ang Martin og bruk av denne spilleren så er det riktig at han skal vi skal være forsiktig men gutten oppfører seg veldig moden på banen så det er bare å bruke han. Med andre ord er det dumt å ikke bruke en spiller med slike ferdigheter. Han har utrolig flotte gjennomsnitt og skapte flere direkte farlige situasjoner, 3 meget store sjanser.

  Dessuten skriver du at Kroatia og Italia har en kamp mindre spilt, alle har spilt 6 kamper.

  Jeg forventer ikke mirakler med dette laget men ser at de har store forbedringer. Det er meget stor forskjell på antall store målsjanse de skaper nå i forhold til tidligere. Det er meget positivt som et ledd i utviklingen. Hvis De kommer til EM blir det spennende å følge dem. Jeg forstår ikke hva ville det hjelpe med en annen trener. De skaper massevis av målsjanser og det vil kansje ikke andre trenere klare med samme spillematerialet. . De fleste var enig i uttaket unntatt det med Diomande. Jeg håpet på han skulle starte
  Takk for samtaken.

  1. Hei igjen!

   Der tar du feil. Selvsagt har det betydning at Norge ikke klarer å slå en slå svak motstander, det er jo hele poenget med innlegget-
   At Høgmo slett ikke er rett mann for jobben. Verken nå eller for videre kamper, han bør byttes ut. Og jeg er helt uenig i at Norge skaper
   mange sjanser, de burde ha skapt langt flere, og de burde ha vunnet kampen.

   Vi blir nok aldri enige, men takk for ditt engasjement og kommentarer. Vi får følge godt med i tiden som kommer.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.