Naken? Du sover vel ikke med klær på?

Det finnes ingen unnskyldning for å sove med klær. Fryser du bør du bytte til en tykkere dyne, og er du sjenert er det bare å slukke lyset.

-I følge eksperter, er det nemlig sundt å kaste alle tekstiler før du skal sove. Legger du deg med truse, eller enda verre – strømpebukse eller stilongs, blir det både mørkt og fuktig der nede. Så mørk og fuktig at du lett kan dyrke champignoner, og det er ikke hensikten.

Du kan få hudsykdommer ved å bli for varm, og unngår dette med å velge bort tøy, og heller sove naken. Den britiske legen Sarah Brewer sier til Daily Mail, at det er opp til hver og en å bestemme hvordan man ønsker å sove.

It's The Weekend - Enjoy Your Freedom!

Lotus Carroll via Compfight

Hun har gjort en grundig undersøkelse blant britiske kvinner og menn, og funnet ut at det er flest menn som sover uten pysj, eller truser. Ca 30% av britiske menn sover i bare messingen, mens ca 20% av britiske kvinner lar trusene bli liggende igjen på badegulvet.

Dr Brewer setter fokus på at det er en helsegevinst det er smart å lytte til.

– Fordi det bringer med seg en rekke fordeler og man føler seg lettere og kanskje til og med sexy ved å sove naken. Spesielt om man sover ved siden av sin partner. I tillegg øker man søvnkvaliteten ved å ikke bli for varm, og man sovner raskere.

Når sommertemperaturen etterhvert gir seg, er det med andre ord ingen grunn til å finne fram varmt undertøy. Du og din helse har nemlig godt av å la kroppen få puste, det være seg både her og der.

Å sove kommando, ikke sove på kommando – men å ikke ha undertøy på, bør kanskje være en av dine nyttårsforsetter? Og kanskje for å pirre den som ligger ved din side?

 

Kilde: Daily Mail

Vargas

 

2 thoughts on “Naken? Du sover vel ikke med klær på?

  1. Hei Atle!

   Så flott å høre at du er sunn, og at du kan bekrefte legens påstand, om helsegevinst ved å sove naken.

   Blant norske menn, er det all grunn til å tro at de fleste sover naken, uten å ha noe belegg for å vite det.

   Takk for din kommentar, og velkommen tilbake.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.