Nordmenn er et nysgjerrig folkeslag, og ville ha betalt store deler av månedslønna for å se andre, gjerne naboen eller andre de kjenner ha sex. Men kun om vedkommende ikke visste om det. Selvsagt.

De aller fleste av oss vil ikke bli framstilt som snokete eller nysgjerrig. Vi vil bli sett på som så perfekte som mulig. Spesielt for slike som naboen. Sannheten er at vi mer enn gjerne skulle vært «flue på veggen» – gjerne på soverommet, får å se hva de drev med.

Å se- og bli sett er også en velkjent fetisj verdens over. Om det er en sammenheng mellom det å vite mye om folk i nabolaget, er vi ikke sikre på, men det er utvilsomt beslektet.

Selvsagt behøver det ikke handle om sex, men om det å vite at ingen ser at nettopp du ser. Alt kan skje, om du er i et rom, i et hus med andre mennesker – der de tror ingen kan de dem. De innerste hemmelighetene kommer fra, innenfor husets fire vegger.

Spennende?

curiosity eye in keyhole - spy concept

curiosity eye in keyhole – spy concept

Å se hva andre driver med i privatlivet, sex eller ikke – er av store interesse for mange. Mulig fordi vi liker å sammenligne oss, få inspirasjon eller lære av andre. Vi liker å være sammen med andre mennesker. Vi er flokkdyr, og går igjen – om vi kommer inn i et sted hvor vi søker selskap med andre – en restaurant, en nattklubb, på et diskotek eller en pub – og lokalet er tomt.

Mennesket er mennesker glede må vite.

Reality-serien Big Bother, er verdens utvilsomt mest populære og eldste TV-reality, sendt siden 1999, verden over. Og lever i aller beste velgående fortsatt. Å spionere har vært forbundet med speninning i alle tide, på engelsk kaldt Voyeurism. På norsk, kikking.

Big Brother er TV-konseptet som sjokkerte en hel verden da Endemol-grunnlegger Jon de Mol først realiserte det i Nederland i 1999. Som fikk mediesynsere til å ta fram endetidsformuleringer, tv-anmeldere til å korse seg, psykologer til å advare mot varige sjeleskader og konkurrerende produksjonsselskaper til å stå i kø for å «ta avstand». TV-konseptet som ble diskusjonstema på regjeringsnivå i Tyskland. Og som brukte omtrent hundre dager på å bli eksportert eller simpelthen kopiert, verden overSitat
– Dagbladet/ Wikipedia.org

Hvorfor? Fordi mennesker er nysgjerrige av natur.

Fortsatt snakkes det om den aller første sesongen i Norge, der noen hadde sex på TV. Direkte. Vi nordmenn elsket det, og siden har det gått mang en sesong av Big Brother på norsk TV.

Vi vil ikke innrømme det, men å se på andre – der de ikke kan se deg. Er en lidenskap for en hel del mennesker.

For alle de som går og venter på en ny sesong av Big Brother, er det dessverre dårlige nyheter. Kommende sesong går kun i Sverige, med svenske deltakere.

I mellomtiden må du klare deg med å sniktitte på hva naboen driver med.

 

Vargas

Tags: Big Brother, kikking, Naboen, nysgjerrig, Overvåke, se

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skråblikk på livet!

Det aller meste er kanskje sagt om livet, men jeg deler noen tanker med deg allikevel. Fordi det angår oss...

Iker forlater Real – 4 uker til Premier League starter!

Real Madrids mangeårige målvakt, legenden Iker Casillas (34) går til det Portugisiske storlaget Porto. Man trodde ikke det var mulig,...

Lukk