Skårblikk på VM i Falun 2015

Det meste er glemt. Heldigvis gikk det ikke liv da Petter Northug valgte å ta med seg en kompis på kjøretur i mai i fjor. Med 1,65 i promille. Idiotisk gjort.

– Kjøreturen kunne ha blitt fatal, heldigvis endte det kun med materielle skader, offentlig uthenging i media og fotlenke-dom i 50 dager. Petter Northug er forlengst tilgitt, alt tyder på at han har lært av sine feil, nå er det bare patetiske svenske journalister og Gunde Svan som elsker å rippe opp i fyllekjøringen.

– La det bare være sagt med det samme, VM i Falun vil i all hovedsak handle om Petter Northug, Norges mest omtalte skiløper gjennom tidene. Han er norsk skisports viktigste person, faktisk er den 29 år gamle Nord-trønderen viktigere for langrennsporten, enn sporten er for Petter.

Like mye omtalt i Sverige som i Norge. En pengemaskin for Norges skiforbund. En helt for de fleste nordmenn og mange svensker.

Petter jr NORTHUG

Marius Konrad Eriksen via Compfight

Petter Northug kommer til å mobbe svenskene for alt det er verdt, på deres eget VM i Falun. Sannsynligvis vil han nok engang bli kåret til årets idrettsmann. I Sverige. Tar han individuelt VM-gull, kommer Petter på en byste eller statue, både hjembygda i Mosvik og i Falun.

De aller fleste eksperter mener å vite at den utskjelte skiløperen er i bedre form enn på lenge, og blant de største favorittene i samtlige distanser han stiller til start på.

Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven i VM i Oslo i 1982, hvor var du da Petter Northug ble verdensmester på femmila i VM i Liberec 2009 og hvor var du da Therese Johaug kastet seg rundt halsen på folkekongen etter sitt fantastiske 30-kilometer VM-gull i Oslo i 2011?

VM på ski skaper magiske øyeblikk. Minner for livet for en hel ski-nasjon som elsker sine ski-helter mer enn noen andre.

– Vi glemmer heller ikke norske fantastiske jenter som vil sette sitt preg på VM på sin måte. Alt tyder på at vi kan få tidenes medaljefangst i et ski VM. I så fall er det nettopp knallsterke, flotte, raske, norske yndlinger som vil stå for de fleste medaljer i alle valører. Det er flere norske gullkandidater på samtlige distanser for kvinner i VM i Falun.

Men de største overskriftene er det en mannlig skiløper som vil stå for. Også i dette VM. Petter Northug.

Sist VM, i Oslo i 2011- vant Petter Northug gull på 30-kilometer, stafetten og femmila, og sølv på både lagsprint og sprint.

– Det har heller ingen i Sverige glemt ennå. I Falun i 2015 vil det være mange skiløpere som mer enn noe annet ønsker å vinne, men for de fleste svenske deltagerne, med Marcus Hellner i spissen, vil det å slå Petter Northug på hjemmebane være det aller viktigste.

Vi tør å innrømme det de aller fleste tenker. Så lenge de norske utøverne kommer foran disse jævla svenskene, spiller det ingen rolle hvor mange medaljer Norge tar. VM i Falun starter torsdag 19. februar, det er all grunn til å glede seg, om du er norsk!

VM i Falun 2015

 

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.