Sosiale medier- styres du av internett? Du er ikke alene, om du er en av de som alltid må sjekke status på Facebook, Twitter, e-mail eller Instagram.

Snapchat er enda et medium som har tatt flere nordmenns oppmerksomhet, der stadig flere småbarn må gå med bæsj i bleia litt lengre- fordi mor eller far må bare …

VGs utmerkede journalist, Shazia Sarwar, går ut i egen avis og legger seg flat. Hun er selvutnevnt avhengig av sosiale medier, og tar dermed ansvar og logger av! Ære være henne for det. Vi andre sosiale idioter holder det gående. Vi må jo se hva som skjer i verden, må vite. Hva skal en blogger gjøre, om man ikke får postet sin blogpost?

Kvinner er verst. De makter ikke tanken på at noen – det være seg venninner, kolleger eller kanskje familiemedlemmer som oppdater noe, eller legger ut bilder de kan gå glipp av.

For en skremmende tanke tenker du sikkert selv, og er gruelig enig.

Menn kan utvilsomt bli bedre de også.

Sosiale medier- styres du av internett?

Det går ikke en dag uten at man kan gå gjennom Karl Johans gate uten å finne en eller flere menn – på jobb, som turist eller bare til stedet. Online. Hvorfor? For å bli sett, for å se hva andre driver med og kanskje finne nyheter som gagner seg selv.

Å være i sosiale medier er og blir en durabelig ego-tripp. Mindre enn en promille av alle de som er inne på Facebook, Instagram, Snap eller “Whatsapp” er der for å finne noe som gagner en selv. Ikke for å gi noe eller dele andres suksess. Vi hater egentlig andres suksess noe så jævlig. Men må “like det”, bare for skamskyld.

Kjenner du deg igjen? Helt ærlig? Det stikker litt i hjerte når naboen reiser til Thailand, og du sitter der med Joika-bollene?

Noen har blitt så avhengig av “Likes” og andres suksess og vellykkethet på Facebook og dets like, at de blir psykisk syke av påkjenningene over å selv ikke være like “bra”. Det er nemlig fortsatt like populært dessverre å skryte av seg selv og sine ved å legge ut bilder via sosiale meider. For mange er det å få mange “likes” psynonymt med å være godt likt av sine “venner”.

Så er det den forbanna naboen da.

Hva de går i, hvilken bil de kjører, hvilke hagemøbler og hvilken farge de har på huset, er til stor interesse for noen. Vi liker ikke å innrømme det, men nordmenn er et nysgjerrig folkeslag. Vi elsker dyneløfting, vil gjerne vite det meste om de fleste. Der er sosiale medier et fantastisk verktøy. Klarer vi å være litt bedre enn de fleste rundt oss, har vi det litt bedre med oss selv.

Egoistisk? Utvilsomt!

Derfor er det som å få “vridd kniven rundt i såret” hos naboen eller andre du vil være “litt bedre enn”, når du endelig får slengt ut en Facebook-melding, en Twitter-oppdatering eller postet det bilde, et såkalt “Selfie” der du oser av lykke, suksess og velvære. Innrømme at du kjenner igjen tanken.

Alle nordmenn, med tilgang til internett, nettbrett PC eller smarttelefon, bør allikevel være seg bevisst tiden de bruker på sosiale medier og dets like.

Ingen barn, i hvert fall ikke de med bleie. Fortjener å bli oversett fordi foreldrene må poste siste bilde av seg selv på Facebook.

Vargas

Pin It on Pinterest