Verdens beste fotballspiller til Premier League?

Lionel Messi vil muligens bli kåret til verdens beste fotballspiller for 2015, når den kåres på nyåret. Isåfall for 5. gang. Den lille argentineren har scoret 56 mål på 55 kamper, når det kun er to finaler igjen av sesongen.

– Hans Barcelona skal spille Copa del Rey-finale lørdag 30. mai mot Athletic Bilbao, deretter Champions League-finale 6. juni, mot Juventus. Andre spillere, f.eks fra Premier League – har ligget på stranda en uke allerede.

Apropos. Kan de rikeste klubbene på ball-øya, være gale nok til å svi av en milliard for Lionel Messi? Eller er det nok?

Barcelona - Supercopa 2009 - Messi waiting for the ball

Stephane Rossignol via Compfight

Det finnes bare en Messi, dessverre og han er forgudet i Spania og i Argentina, han vil sannsynligvis forbli i Barcelona karrieren ut, men man skal aldri si aldri. Han tjener til salt i grøten der også, men kommer det en klubb og legger «silly money» sinnssyke summer på bordet, kan kanskje jordnære Messi også bli fristet. Enda han slett ikke er den typen – verken som spiller, eller som menneske sier de som kjenner han.

Mange nordmenn elsker engelsk fotball, og ville sett på det som en gave å se Lionel Messi på engelske kamper. Spørsmålet de flest stiller seg. Ville han ha vært like dominerende, og lykkes med like mange mål? Neppe. Til det er Premier League for jevn. Barcelona ville ikke hatt like stor suksess i Premier League som de har i La Liga, fordi ligaen har mange, nesten like gode lag.

Tør vi påstå. Er du enig?

Magikeren som startet sin eventyrlige karriere som 13-åring, vil gå inn i historiebøkene som verdens beste, og forbli der i uoverskuelig framtid. Den lille mannen (1,70), med de ekstreme ferdighetene har et stort hjerte for klubb- og landslag. Med sine 27 år, får han en mulighet, neppe flere, til å bli verdensmester med sitt Argentina. (Qatar 2018- kan bli flyttet).

Utover det, har Lionel Messi vunnet det som er å vinne på fotballbanen.

 

Han vil allikevel kunne dominere som en av verdens aller beste, om han holder seg frisk og skadefri i mange år fortsatt. Heldigvis.

Manager i Barcelona, Luis Enrique har virkelig fått sving på sakene denne sesongen. Messi, Suarez og Neymar har gjort 120 mål ca, bare de tre, enda er det to kamper igjen. Barca kan vinne tre trofeer, og har allerede vunnet serien, med god margin på sine argeste konkurrenter.

Lionel Messi er lykkelig gift med sin Antonella Roccuzzo (27), paret venter sitt andre barn sent på året. Gutten skal hete Benjamin, fra før har Lionel og Antonella sønnen Thiago (2).

Om du forventer å se Lionel Messi i en Premier League drakt, når sesongen tar til 8. august- vil du bli skuffet. Argentinerens markedsverdi skal være på mer enn 3 milliarder kroner. Det er det ingen klubber, ikke engang i Premier League som har råd til.

Liker du å spille fotball, eller har en sønn eller en venn som liker å spille? Be vedkommende om å se videoen i dette innlegget, for deretter å gå ut å trene. Det er den eneste måten å bli god på. Bare spør Martin Ødegaard. Han har trent dobbelt så mye som andre ungdommer på samme alder.

Tror du Lionel Messi trente når han var 16 år? Kunstneren har scoret mer enn 400 mål for Barcelona, på mindre enn 500 kamper. Det er noe å strekke seg etter for noen og enhver. 

PS! En som utvilsomt skal spille i Premier League kommende sesong er Joshua King, han signerte i dag for nyopprykkede Bournemouth. Han kom på free transfer fra Blackburn. Det betyr to nordmenn på øverste nivå i England, Alexander Tettey rykket også opp med sitt Norwich. Vi gratulerer begge!

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.