Den tradisjonsrike fotballklubben Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves er til salgs for den rett kjøper. Ståle Solbakkens tidligere sjef, eier av klubben som spiller sine hjemmekamper på ærverdige Molineux Stadium – Steve Morgan har allerede trukket seg fra styret med øyeblikkelig virkning. 

Wolves har de senere årene slitt sportslig, og en iherdig og hardtarbeidende Solbakken fikk kun 6 måneder som manager før han fikk avskjed via en sms fra Chief Executive Jez Moxley i januar 2013. Siden har klubben vært nede i League One, og sliter nå i bunnen av Championship – der Kenny Jackett er manager, foreløpig.

Snittalderen på de spillerne som har forsøkt seg denne sesongen er på 23-24 år. Fansen har vært lojale da det er nær 20.000 på hver hjemmekamp på flotte Molineux.

Molineux_Stadium_between_matches_-_geograph.org.uk_-_1182042 Foto: Wikipedia.org

Steve Morgan har lagt ned masse penger gjennom sine 8 år som eier av klubben med de tradisjonsrike draktene i “Old Gold and Black”. Det er all grunn til å tro at klubben er et yndet salgsobjekt for den rette rike eieren. For fansen er det avgjørende å få inn en ny eier som vil det beste for klubben, det er aldri noen garanti verken i engelsk eller internasjonal fotball på et slikt nivå.

For mange er den engelske 1. divisjon, best kjent som Championship, en av de tøffeste ligaene i verden. Der det spilles 46 ligakamper fra august til mai, i tillegg til alle liga- og FA Cup kamper. Ingen vil påstå at det finnes noen lette kamper i denne ligaen.

Steve Morgan, en mangemilliardær som kjøpte Wolverhampton Wanderers for en symbolsk sum (10 pund) fra Sir Jack Hayward i 2007, med garanti for at han ville investere minimum 30 millioner pund. Fram til i dag har Mr. Morgan sikkert brukt det dobbelte av sin formue på klubben.

Nå har dessverre for noen, til jubel for andre – den dyktige forretningsmannen trukket seg fra alle styreverv, men garanterer for den økonomiske sikkerheten for driften av klubben, fram til klubben finner en ny eiere.

imagesCAO30NDW

Noen fans vil alltid mene at det blir brukt for lite penger på å forsterke laget, all den tid den sportslige suksessen uteblir. Når man ser pengebruken blant de aller beste lagene i Premier League, så er det mer sundt enn feil å kaste enorme formuer etter grådige spillere, som kun melker klubben(e) for midler.

Lønninger på flere millioner kroner hører ikke hjemme noe sted, ei heller i den engelske fotballen – uansett nivå.

Bakary Sako (27) er en spiller som bør fremheves med positivt fortegn. Lokal, hardtarbeidende og meget god. En av Ståle Solbakkens første signeringer, en sportslig suksess fra første dag. Tok den tunge turen ned i League One, spilte også i fjor for Wolves der bare målforskjellen avgjorde at ulvene ikke rykket opp til Premier League.

Sako forble kontraktstiden ut, uten å klage – og er en av årsakene til at Brede Hangeland og Crystal Palace har en eventyrlig suksess, så langt i Premier League denne sesongen. Et stort savn for alle i Wolverhampton Wanderers. Om han gråt etter sin siste kamp? Bare ekte helter gjør det…

Dessverre blir Wolves værende en liten klubb så lenge de ikke kommer seg opp og vekk fra Championship. Men med en ung stall, med fantastiske fans og et imponerende stadion og ingen økonomiske problemer – kan Wolves bli en av de viktigste klubbene i engelsk fotball i årene som kommer.

Alt står og faller på den nye eieren.

Vargas

Pin It on Pinterest