Uten å plassere våre egne politiske meninger offentlig, akkurat nå. Synes vi det er flott at Venstre politiker Abid Raja, via TV2 – deler sine tanker og meninger om barnas egen bruk av sosiale medier. 

Settingen er gjort som påske-spøk, basert på de helt nye fjellvettreglene, men har utvilsomt endel alvor i sitt innhold.

Hva vet du som forelder om hva egne barn publiserer på internett? Du trenger kanskje ikke spørre fordi du velger å stole på vedkommende? datter eller sønn i tenårene? Er det så smart uten kritiske spørsmål?

Å være en forelder til nettopp en russ eller unge gutter og jenter i 2016 er en prøvelse. Nettopp derfor er tillit en av de viktigste holdepunktene foreldre kan henge seg på. Kan du stole på din datter, sønn eller stebarn så er det all grunn til å tro at det går bra med dem.

Dessverre kan det skje uforutsette ting på konsert, i bilen til eller fra fest, på fest, hjemme på rommet eller hos venner.

images-6

 

Det er den ukontrollerte frykten som verken de unge selv eller foreldrene kan råde over; som er den aller verste. Den som er kontrollerte og styrt av ren ondskap. Der barn og unge blir utnyttet av kaldblodige, egoistiske overgripere som utnytter den informasjon som noen har vært uforsiktig med å dele.

– Like viktig som å lære barna hvordan man kan bruke data, er det å fortelle om mulig misbruk av det man deler. Vi lærer jo barn at de ikke skal erte andre, og da er det selvfølgelig heller ikke ålreit å poste negative meldinger på nett.

Abid Raja

Toppbloggeren Sophie Elise, publiserte nylig en melding fra sin Facebook-profil på sin velkjente blogg, der hun sendte en mobbe-melding fra nettmobberen på 14 år til hans egen mor. Dette for å vise hva svært unge mennesker skriver til andre via sosiale medier. Sophie Elise får tusenvis av støttemeldinger for å konfrontere mobberens foreldre.

Selvsagt bør ingen oppføre seg slik, og skrive nedsettende mobbemeldinger til andre. Dessverre er det ofte intetanende foreldre som bør ta grep om sine håpe fulle unge. Vet du som mor eller far hva din tenåring, eller 8-10 åring driver med på internett? Bør du ikke bry deg om det?

Abid Raja, som er advokat og stortingsrepresentant på Stortinget, har selv barn og mener det er foreldrenes ansvar å gi de unge godt nett-vett. Også besteforeldre og foreldrene selv bør være seg bevisst hva de legger ut av bilder og tekst, av egne barn. For mye informasjon kan i verste fall utnyttes i stor stil.

Barn og unge har rett til eget privatliv, derfor bør man være åpen om hva som er riktig og hva som er galt å publisere og å skrive til og om andre mennesker. Venstre-politikeren kommer med «Barnas personvernregler» for å gjøre barna, men også foreldrene klare over konsekvensene ved feil bruk av sosiale medier.

 

Kilde: TV2.no

Vargas

Tags: Abid Raja, foreldre, mobbing, nettbruk, overgrep, Personvernregler, unge, Venstre

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Ron – pornosfilmens førsteelsker!

Ron Jeremy har hatt sex med mer enn 2000 kvinner, og 63-åringen har mer enn 50 filmer bak seg som...

Eurovisjon Song Contest 2016 – Sverige vs Norge

Sverige skal enda en gang arrangere Europas aller viktigste musikk-fest. Og de vinner. Igjen!  Frans kan gå hele veien med...

Lukk