Din privatøkonomi er ditt ansvar og kun ditt. Alltid. Derfor skal du legge inn en solid innsats for å opprettholde ro og orden i egen lommebok. For mange er det lettere sagt enn gjort. 

Hva som kommer inn, sammenlignet hva som går ut, best kjent som debet og kredit, kan være vanskelig å få til å gå opp.

Man skal faktisk ha både ryggrad, moral og en liten dose selvdisiplin for å lykkes. Eksperter, rådgivere og finansanalytikere – alle de som kan mer enn gjennomsnittet om personøkonomi, vil råde deg til å sette opp et budsjett. Dette hjelper deg til å holde kontroll over hva du faktisk har, hvor mye som skal ut per måned, og viktigst; hva du sitter igjen med, når alt er betalt.

Alle som har egen adresse i form av leilighet eller hus, vet at det kan komme overraskelser som kan koste uforutsett mye. Da er enten gode råd dyre, man har allerede en buffer å ta av i form av sparepenger, eller man må skaffe penger snarest mulig.

IMG_1582Foto: Vargas12.com

En vaskemaskin, varmtvannsbereder-kollaps eller bilreparasjon kan koste flesk. Og flesk er dyrt, spesielt i Norge. Da kan et kredittkort eller sms-lån være til uvurderlig hjelp. Der og da, når det ‘brenner på dass’, må du ha tak i penger. Selvsagt kan det være flere muligheter til å gjøre en god handel, uten kontanter – de fleste seriøse aktører gir deg til og med tre måneders betalingsutsettelse.

Men, trenger du «the real thing» – penger, av en eller annen årsak, kan sms-lån være veien ut av uføre.

Er du usikker, eller ikke vet hva du skal gjøre når privatøkonomien skranter, kan du forsikre deg mot usikre tider. Hos Norskforsikring.com, kan du nemlig få hjelp til å finne et forsikringsselskap‚ som er villig til å la deg forsikre hva du måtte begjære. Alt fra kranglete kneskåler til grinete kjærester.

Kanskje det aller viktigste du bør tenke på å ha dekning for – din livsviktige privatøkonomi. Norskforsikring.com er en uavhengig aktører i et tøft marked. Denne nettportalen er der for deg, på ditt parti for å gjøre det lettere for deg å finne din riktige forsikring.

Om du velger et fornuftig kredittkort med gode betingelser eller sms-lån når du er i ytterste økonomisk knipe. Husk at det alltid er smart å betale i tide. Uansett. Faktisk er det nesten like «feil» å betale regningene for tidlig. Da gir du fra deg rentefortjeneste på det beløpet du betaler. Betal alltid på forfallsdato. Det er penger spart over tid.

Å ha stålkontroll på privatøkonomien er som sagt klokt, både på kort og lang sikt. Faktisk er det ingenting som er dyrere enn å være blakk. Derfor, gjør deg selv en tjeneste, sett opp budsjett, vit hvilke muligheter som ligger der for deg og bruk disse når behovet kommer.

Trenger du råd, veiledning og assistanse rundt tema penger og privatøkonomi, er Finansportalen stedet å begynne.

Kilde: Finansguide.com/sms-lan

Vargas

Tags: blakk, budsjett, kredittkort, lommebok, Moral, penger, privatøkonomi, ryggrad, sms-lån

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du våkner av at noen setter seg i senga di …

Uten at du makter å se vedkommende, kjenner du bare pusten mot huden. Hårene på kroppen reiser seg og du...

De beste casinosidene i 2016!

Du har oppdaget tilbudet som florer på nettet, men vet ikke helt hvor du skal ta veien i myldret av...

Lukk