Bloggere – Med all makt?

Aldri før har de mest populære bloggerne hatt mer makt, tjent mer penger og fått flere klikk enn i dag. Enhver avisredaksjon i landet, VG inkludert, blir blanke i øynene av å se de salg- og lesertall toppbloggerne oppnår.

For øyeblikket ser det ut til at all makt ligger hos unge jenter med sterke meninger. Men hvor sundt er det at f.eks en 21 år gammel kvinne fra Narvik, ei helt vanlig jente, med mange følgere – nylig er kåret til Norge mektigste i mediebransjen?

All ære til Sophie Elise Isachsen, som ikke har gjort noe annet enn det hun liker best, nemlig å blogge.

Det faktum at hun har blitt millionær, mektigst og mest omtalt i samme slengen tar hun åpenbart på strak arm. Faktisk er fenomenet bloggere generelt, og Sophie Elise spesielt, så viktig for mediebransjen – at den unge kvinnen fra Nord er pensum på Markedshøyskolen.

Blogging Research Wordle

Kristina B via Compfight

Titusenvis av unge norske jenter har bloggerne som ideal og forbilder. De ønsker ikke bare å gjøre det samme, men å bli som de aller mest populære. For det er forskjell på leserne, fansen og de som ytrer seg i sosiale medier.

Men hva sier det om oss nordmenn? Når vi fenges av og interesserer oss mer for hva en tenåring mener om det meste, framfor hva som faktisk er viktig i verden? Er toppbloggerens utseende med på å påvirke vår interesse for dem? Utvilsomt. Og det er jo åpenbart litt skremmende.

Hvor vil det føre oss i framtiden? Den blogger som har et helt spesielt utseende, vil dermed også få mest penger og mest makt. Uff da! Forbilde? I så fall for hvem da?

Som blogger bør du ha et par ting på plass om du vil bli populær, få mange lesere og tjene gode penger. Det er nemlig bare noen få, kanskje ikke mer enn femti bloggere, som tjener riktig gode penger på det de skriver på egen nettside. Fellesnevneren for disse er sammensatt, men tydelig. Du bør ha nok penger til sminke, sko, outfits og abonnement på treningsstudio, og du bør være vakker.

Som næringslivsleder, bedriftsleder eller sjef i ditt enkeltmannsforetak, er det faktisk bloggerne som kan hjelpe deg opp og fram. En rekke gode nettsider, kall de gjerne bloggere de også, har spesialisert seg på å gi din bedrift – mye oppmerksomhet. For det er, om du ikke allerede har skjønt det, i sosiale medier det skjer.

Mediebransjen og oppmerksomheten i sosiale medier er i stadig endring. Papiravisene selger stadig dårligere, nettavisene øker sine salgs- og annonseinntekter i takt med bloggerne. Og antallet bloggere vil øke i takt med denne trenden. Noen bloggere vil bli rikere og rikere, helt til trenden snur. For det vil den gjøre – før eller siden.

Den som sitter med svaret, løsningen og nøkkelen til hva som vil være framtidens maktsentrum for mediebransjen, vil være med å revolusjonere verden. Signalene vil sannsynligvis komme fra India eller USA aller først, og selvsagt være nettbasert.

Inntil da, må vi kose oss med Sophie Elise og alle andre helter i bloggosfæren.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.