Bruddet, er du sikker på at det er slutt? Å gjøre det slutt, å velge bort en partner man har levd sammen med i flere år er kanskje det vanskeligste man kan oppleve. Ofte, i moderne tid, kan det til og med være feil og overilt. Kanskje en tabbe.

Kjærlighetssorg, det å miste den man elsker, er kanskje det som er verre enn å være den som vil ut og vekk fra et årelangt forhold. Sårene gror ikke på veldig lenge, du har mistet en del av deg selv, din elskede har valgt en annen sti. En annen partner, en annen å elske.

Drivstoffet

Å lykkes i et forhold er som kjent hardt arbeide over tid. Et felles langtidsprosjekt som begge må gå inn i med hud og hår. Drivstoffet og nødvendigheten for å lykkes i det lange løp – er åpenbart kjærligheten. Visner den, er det starten på slutten. Men må gnisten av kjærlighet dø ut? Kan den ikke berges?

Bruddet, er du sikker på at det er slutt?
Thomas Hawk via Compfight

Å velge seg et brudd av en grunn tar tid, og skjer sjeldent på impuls. Kanskje kan det stoppes i tide.

Bruddet

Hvis den ene har funnet kjærligheten et annet sted, er det selvsagt vanskelig å holde på vedkommende. Men er det ingen tredje konkurrent, bør man jobbe seg gjennom konflikter og et fallende begjær, særlig om man har kommet så langt i forholdet at man har felles barn.

Man bør ikke være i et forhold for barnas skyld, men jobbe med å finne tilbake til den gryende forelskelsen og minnes hvorfor det ble nettopp dere to.

Mange forhold går i stykker fordi den ene eller begge tar hverandre for gitt. Det er en stor feil og bør unngås. Man bør faktisk jobbe med kjærligheten hver eneste dag, for å være sikker på at kjærlighetens flamme lever og har nok “brennstoff.”

Noen ganger merker man at kjemien ikke er der, og begge er enig i at det er riktig å gå hver til sitt. Da er det ikke noe problem. Men der forholdet har vart i årevis, og den ene ønsker å bryte bør man gjøre dette med en smule konduite. Ved å vise respekt og være til stede for den som sitter igjen.

Gjør du det derimot slutt via Facebook, sms eller i brevs-form så er du sjofel, slem og dum. Da fortjener du ikke å få etablere deg på nytt, men bør være alene lenge. Så du får tid til å tenke over hva du har gjort.

Kjærlighet

Man skal sette pris på det man har, tenk over hvor heldig du er som faktisk blir elsket, du har noen ved din side som du kan våkne sammen med hver eneste morgen året gjennom. Fortjener ikke vedkommende ros, kjærlighet og masse omsorg bare av den grunn?

Ikke kast bort livet på dårlige forhold, men husk at du selv er pliktig til å gjøre ditt i forholdet, for at det skal gå bra. Det må alltid ligge kjærlighet, begjær og kjemi til grunn for at man velger å stifte bo, men ikke tro at et forhold går av seg selv.

Dere elsket hverandre, dypt og inderlig en gang. Hva skjedde?

Hvorfor døde gnisten? Finner dere svar, kan dere få den lille kjærlighets-gnisten til å blusse opp til en ny og sterk flamme. En flamme av voldsom kjærlighet som varer evig. Dere må forsøke, for deres egen skyld.

Vargas

Pin It on Pinterest