Endelig starter sluttspillet i verdens mest prestisjetunge fotballturnering for klubblag, de beste skal kjempe om det aller viktigste trofeet. Champions League har kun 16 lag igjen. Finalen spilles på San Siro Stadion i Milano, 28. mai 2016.

[poll id=»13″]

Tirsdag 16. februar smeller det. Zlatan møter Chelseas Ivanovic i Paris, bare det alene gir grunn til å glede seg. Champions League har ingen kjedelige oppgjør, det er nå de beste må vise seg fram. Men som de fleste vet, overraskelser vil komme, også denne sesongen.

Og overraskelser har alle som f.eks følger den engelske fotballen fått til gangs, denne snodige sesongen.

VCreative Commons License

goatling via Compfight

3851607489_44a03f9e6a.jpg

Chelsea, seriemesterne fra forrige sesong, er altså fortsatt er med blant sluttspill-lagene, men har sparket manager José Mourinho og er ute av kampen om seriegullet for lenge siden, og det kan være Tottenham eller Leicester som vinner Premier League. Vi tror faktisk på Leicester. 

  • PSG – Chelsea     spilles tirsdag 16.2
  • Benfica – Zenit    spilles tirsdag 16.2
  • Gent – Wolfsburg    spilles onsdag 17.2
  • Roma – Real Madrid    spilles onsdag 17.2
  • Arsenal – Barcelona    spilles tirsdag 23.2
  • Juventus – Bayern München   spilles tirsdag 23.2
  • PSV Eindhoven – Atlético Madrid   spilles onsdag 24.2
  • Dynamo Kiev – Manchester City   spilles onsdag 24.2

Benfica – Zenit spilles også samme dag som PSG og Chelsea, mens det er duket for et storoppgjør onsdag, da Roma barker sammen med Real Madrid. Også Gent- Wolfsburg spiller denne kvelden. Årets sterkeste vårtegn så langt, Champions League-fotballen ruller igjen. Endelig.

Men allerede neste uke, bør du sette opp et par kamper som kan gå over i historiebøkene som klassikere. I hvert fall på papiret er dette gigantoppgjør som gjør et hvert fotballsupporter-hjerte hamrende. Eller hva sier du om Arsenal – Barcelona eller Juventus mot Bayern München? Det blir ikke så mye større enn som så.

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen. Vi tror Barcelona vinner i år også. Fordi de spiller den beste fotballen, fordi de scorer flest mål og selvsagt fordi de har Lionel Messi. På en god dag, kan de aller fleste av de 16 siste lagene, slå de fleste. Men dette er en nådeløs turnering, små personlige feil får ofte fatale følger.

Derfor er det ofte de lag som er jevnt gode over tid, med lav feilprosent som når lengst. Gøy med Juventus i finalen mot Barcelona i fjor, en outsider som gikk hele veien – og det er lett å bli glade i levende legender som Gianluigi Buffon og Andrea Pirlo (nå USA).

PSG, Thiago, Angel di Maria og Zlatan mot Suarez og Barcelona i Milano, ville ha vært en av flere drømmefinaler.

Hvem tror du vinner Champions league, denne sesongen?

Sett av 28. mai til festfotball.

 

Vargas

Tags: Barcelona, Champion League, Messi, Milano

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Singel? Slik får du kjæreste!

Først av alt bør du senke kravene ned på et realistisk nivå, så må du bestemme deg for om du...

Leicester kan vinne Premier League – tidenes overraskelse!

Lille Leicester tapte nylig så vidt foran Arsenal, men overraskelseslaget framfor noen, kan fortsatt avgjøre dette selv. Lille Leicester, som...

Lukk