Ensom i påsken? Ensomhet er en av det 21. århundrets verste samfunnsproblem. Tabubelagt og samtidig alvorlig for den som rammes. Mange unge, voksne og eldre er ufrivillig ensomme i Norge.

Internett

De savner å ha noen å snakke med, noen som oppriktig bryr seg. Hva er galt med et samfunn som rammer noen i alle aldre – der stadig flere er mer opptatt av seg selv og sitt enn å møte familie, venner eller kolleger ansikt til ansikt?

Kan vi gi smarttelefonen og internett skylden for all elendighet? Selvsagt ikke. Ensom i påsken?

Internett alene er et fantastisk verktøy, misbruk derimot, er noe annet og åpenbart menneskers egen feil og byrde. For det kan vel hende at også du bruker mer tid enn nødvendig på sosiale medier, oppdatering på mail og Facebook?

Lar du andre også ta byrden for at du ikke har et stort nok nettverk, slik at du stadig oftere er ensom? Kan du gjøre mer selv for å unngå det?

Ensomhet

Ufrivillig ensomhet i skoleferie, sommerferie, vinterferie eller i påsken er smertefullt og sørgelig for den det gjelder. Mange har gjort alt de kan for å skaffe seg et nettverk, men havner i samme situasjon gang på gang. Ensom, alene og forlatt av alle.

Mange tror dette gjelder kun eldre enker og enkemenn som har mistet sin livsledsager. Det er selvsagt feil. Ensomhet kan ramme hvem som helst, hvor som helst og i alle aldre. Skoleelever fra barneskole og helt opp til høyskole kan kjenne på det å ha lite eller ingen venner.

Noen har hundrevis av venner på Facebook, kanskje tusenvis av følgere på Instagram, men gråter seg i søvn, alene. Hver kveld. Ensom i påsken? Du bør selv innså utfordring og gjøre grep om det plager deg. Det er verken skambelagt eller feil – det er vanlig.

Taper

Må det være slik, hva kan du gjøre for at dine venner ikke sitter alene i påsken? Ta kontakt selvsagt. Og da mener vi ikke en sms, e-post eller melding på sosiale medier, men at du faktisk oppsøker vedkommende som kanskje sliter.

Vi vet ikke hvordan livet utarter seg fra dag til dag, det man vet med sikkerhet er man blir født, vi lever og vi dør. I mens skal vi leve dette livet, hver dag og hver natt. Om du velger å være alene, ensom eller i et forhold er helt opp til deg selv.

Du bør på ingen måte la deg være et offer der du ser deg selv som en taper. En som ikke fortjener å ha det fint sammen med andre. Ditt liv er like mye verdt som andres. Kanskje i løpet av nettopp denne påsken skal du ta deg selv sammen og endre holdning, gi deg selv en sjanse og skape deg en framtid.

Om du er singel, og ønsker en partner, gjør noe med det i dag. Ikke senere. Nå. Skaff deg ditt nye liv med det samme. Du fortjener det!

God påske!

Vargas

Pin It on Pinterest