Det er fortsatt 151 dager igjen, men verdt å vente på. Europas viktigste fotballturnering. Europamesterskapet, denne gang i Frankrike. Landet som dessverre har vært i fokus for langt mer alvorlige ting enn sport.

Terrorens midtpunkt i 2015.

La oss håpe at Fotball-EM 2016 blir fredfullt, spennende og med den underholdningen de aller beste fotballnasjonene i Europa kan gi oss. Vi velger å heia på våre naboer, Sverige og Zlatan.

Frankrike blir alltid med å regne i egne mesterskap, England har et ungt og spennende lag på papiret, Italia er alltid gode i mesterskap og kommer til semifinale. Hva med Zlatan og Sverige, og kan Belgia med sine klassespillere endelig ta steget opp blant de aller beste? Hva med verdensmestrene Tyskland, og regjerende mester Spania?

Mange spørsmålstegn som vil bli besvart i løpet av de fire magiske ukene sommerens EM arrangeres i Frankrike.

I et EM, med 24 lag, er det alltid overraskelser, men ofte er det de aller beste som står igjen blant de 4 siste lagene. Sett av en måned med fantastisk fotball – fra 10. juni til 11. juli er det Frankrike som får fokuset, med positive fortegn. Forhåpentligvis.

Norge og det norske landslaget med Per-Mathias Høgmo i spissen er som vanlig ikke med i det gode selskap. Enda lederne var nære ved å garantere norsk deltagelse, med bakgrunn fra den «lette» gruppa Norge fikk i grunnspillet. Høgmo, som leder av et norsk landslag burde selvsagt ha vært voksen nok til å trekke seg, når den overordnende målsetningen før kvalifiseringen tok til, var å kvalifisere seg. Og som feilet til de grader.

NFF, Norges fotballforbund er sannsynligvis den organisasjonen i landet med de mest inkompetente lederne. Når målsetningen ikke ble nådd – bør selvsagt hoder rulle. Fotballpresident Yngve Hallén tar heldigvis ikke gjenvalg, da er det håp for bedring for det norske «flaggskipet» på sikt.

Nok sagt om et meget skuffende norsk landslag. Her er de landslagene som skal underholde en hel fotballverden gjennom en hel sommer. Uten Norges deltagelse, dessverre.

Man skal ikke vite all verden om fotball, før man skjønner at det er mange godbiter å se fram til, allerede fra grunnspillet i EM. Eller hva sier du om England- Wales, Belgia- Italia, Italia- Sverige, Tyskland- Ukraina eller Spania mot Tsjekkia? Godbit på godbit.

Vil du legge sommerferien til det vakreste eventyret, bør du selvsagt bestille billetter allerede nå. EM i fotball er en sjeldenhet, og spilles som kjent kun hvert fjerde år, slik som fotball-VM. Sommeren 2016 vil det være vakre Frankrike som får manges oppmerksomhet. Du kan være en del av dette, på en eller flere tribuner. Der det skjer, når det skjer.

Fotball er verdens største og idrett, om du velger å se en eller flere kamper fra EM i Frankrike i sommer, skjønner du hvorfor.

Vi velger å heie på Sverige denne gang. Og håper Zlatan viser oss litt magi, for det er det Norge mangler. En stjerne som viser vei.

 

Vargas

Tags: EM2016, EURO2016, Eventyr, fotball, Frankrike, Godbiter, Landslag, NFF, Norge, Per Mathias Høgmo, sommer, Sverige, underholdning, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vinteren nekter å slippe taket – kulden tar liv

For de aller fleste nordmenn har januar vært kald og snørik. Nå ser det ut til at kulda kommer tilbake,...

Farmen 2016 – er du den neste vinneren? Søk nå!

Hva du skriver om deg selv, hvordan du presenterer søknaden og hvordan du lykkes med å skille deg ut i...

Lukk