Sverige skal enda en gang arrangere Europas aller viktigste musikk-fest. Og de vinner. Igjen!

frans-jpg Frans kan gå hele veien med sin låt «If I Were Sorry» Foto: SVT.se

Dessverre for alle nordmenn som elsker Grand Prix, eller Slagerfestivalen, som svenskene kaller det. Eurovisjon Song Contest, som det egentlig heter. Kjært barn, som er elsket og hatet, har mange navn. For Norge og de fleste nordmenn er det viktigere å komme foran Sverige, enn å faktisk vinne. I år blir det et sørgelig arrangement for oss nordmenn. Årsak: Frans!

«If I Were Sorry» var stor favoritt og vant den svenske finalen uten særlig konkurranse fra noen, og det er en helt spesiell vakker låt den unge artisten presenterer. En ballade som setter seg på hjernen og stemmebåndet samtidig. Og svenskene kan dette med å finne vinnerlåter til den store festen.

Frans Jeppsson Wall (17) fra Ystad i Skåne er kjent fra VM i 2006, da han som sjuåring hedret Zlatan med låta «Who’s da man«.

 

 Slagerfestivalen blir i Sverige sett av mer enn 3,5 millioner svensker. NRK, som ikke engang spiller låtene fra den norske finalen på radio, før nå etter at Agnete Johnsen vant med sin «Icebreaker» hadde pene 1,3 million seere under sin sending. Denne type underholdning har alltid vært langt mer populær i Sverige, enn i Norge.

Ukjent av hvilken grunn. ABBA og Carola er kanskje viktige stikkord?

Sverige vant som kjent i fjor, med fantastiske Måns Zelmerlöw og «Heros«. Norge kom på en hederlig åttendeplass. Da var det Mørland & Debrah Scarlett som representerte Norge med låta «A Monster Like You«.

Også Russland, med Sergey Lazarev er blant ekspertenes favoritter i år med en meget fengende poplåt i «You Are The Only One«. Bookmakernes favoritt så langt.

Norge har ikke noen vinnerkultur fra denne sangkonkurransen, men vi har fortsatt den aller største vinneren, hva flest poeng angår. Sverige med Loreen og vinnerlåta fra 2012 fikk imponerende 18 av i alt 41 12-poengere med sin «Euphoria» og vant med 372 poeng. Men Alexander Rybak, som gikk helt til topps med sin «Fairytale» i 2009, der han fikk hele 387 poeng. 16 12-poengere totalt.

Finalen går av stabelen 14. mai i Globen i Stockholm. Med delfinaler tirsdag og torsdag samme uke.

Bedøm selv, hvem tror du vinner Eurovisjon song Contest 2016? Vi tipper på Sverige!

 

Kilde: VG.no

Vargas

Tags: Agnete Johnsen, Eurovisjon Song Contest, Frans Jeppsson Wall, Globen, Icebreaker, If I Were Sorry, Norge, Stockholm, Sverige

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt? Lyst på en du ikke kan få?

Du ser han for deg. Ung, vakker, viril og fristende. Du vet du ikke kan få han, men tankene dine...

EM i Frankrike – Rooney for dårlig for England?

EM i Frankrike som sparkes i gang 10. juni kan bli blandt de mest spennende på mange tiår. Borte er...

Lukk