Frisør nektet å klippe kunde med hijab – rasisme?

Frisør, Merete Hodne nektet en kunde som møtte opp i hennes frisørsalong på Bryne, i oktober i fjor, med hijab. Hun måtte gå med uforrettet sak. Kunden ville vite pris på farging av hår.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Malika Bayan (24) anmeldte Hodne. Frisøren som jagde kunden ut av salongen, ble pålagt å betale en bot på kr 8000 kroner, etter at at hun ble anmeldt for rasisme. Frisøren nektet å betale, derfor ender saken i Jæren tingrett.

#72 -- Lynda

Bildet er en illustrasjon og har ikke noe med Malika Bayan å gjøre Foto:  barbasboth via Compfight

I følge TV2, som har intervjuet Malika etter denne saken som har fått masse oppmerksomhet i nyhetsbildet og via sosiale medier. Reagerer den bortviste kunden på hva frisøren har sagt. At hun kunne ha gjemt våpen under hijaben, faller på sin egen urimelighet. Malika har fått en rekke trusler fra folk som mener noe om denne saken, hun har også fått beskjed om å komme seg ut av landet.

Malika Bayan reagerer så kraftig på behandlingen hun fikk av frisør Hodne at hun er villig til å gå rettens vei for å få oppreisning. Malika Bayan er født og oppvokst i Norge.

Som i USA, der mange mørkhudede blir dårlig behandlet av rasistiske, hvite politi, som er ren rasisme, sier Bayan til TV2.

Merete Hodne er villig til å gå så langt hun kan, for å forsvare sin rett til å ta i mot kunder hun selv vil behandle. På bakgrunn av klesplagg basert på religion og islamisme. Hodne får støtte fra FRP’s tidligere leder Carl I Hagen som mener Bayan må gå et annet sted, med sin hijab. Rettssaken starter i Jæren tingrett, torsdag 8. september.

Hva mener du om denne saken? Kommenter gjerne i kommentarfeltet.

 

Kilde: TV2

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.