Nordmenn elsker engelsk fotball, og de fleste har sine helter fra et eller annet  sted på ball-øya. Men de fleste har enten Liverpool eller Manchester United som sine favoritt-lag.

Hvilket av de to får flest poeng i inneværende sesong, hvor det skiller kun fire poeng mellom de to gigantene? De mest-vinnende lag i engelsk fotball. Liverpool møter Stoke i den 18. serierunden av totalt 38 kamper, og kan med seier være syv poeng foran rivalen.

[poll id=»42″]

Alle som er glad i engelsk fotball, kjenner de respektive lags historie. I den moderne Premier League, har Manchester United, under Sir Alex Fergusons ledelse vunnet hele 13 ganger, sist gang i sesongen 2012/2013.

Liverpool vant ligaen det siste året det hele var 1. divisjon og ikke noe annet. Det er som kjent svært lenge siden. Premier League ble stiftet 27. mai 1992, siden har ikke Liverpool maktet å hente liga-trofeet. Jurgen Klopp er foreløpig, mektig populær på Anfield, men det var også den forrige manageren, Brendan Rodgers, før han begynte å tape med stygge sifre.

Man Utd vs Liverpool 22/10/2006Creative Commons License

Joe Lennon via Compfight

24. mai 2015 var starten på slutten for Rodgers, som fram til da var svært ettertraktet, og kunne gitt Anfield-publikummet den første Premier League-tittelen, sesongen før. Men altså, i mai 2015, på Britannia Stadium, borte mot Stoke.

En av de mørkeste dagene i Liverpool Football Clubs sportslige historie. Den siste kampen for Steven Gerrard. Stoke gjorde tre mål på 8 minutter og det sto 5-0 til pause, og marerittet endte med 6-1 til Stoke. Mr. Fantastic endte med 710 kamper, 186 mål og 10 trofeer. Men ingen Premier League-titler. Rodgers fikk fyken tidlig påfølgende sesong.

Å havne over eller foran ærkerival Manchester United på tabellen er det ultimate målet for fansen på Anfield, om ikke et trofe er innen rekkevidde. Enten det, eller en plass blant det gjeveste selskapet i Europa gjennom spill i Champions League. En topp fire plassering kan være nok.

På Old Trafford har man lett i blinde etter en suksessoppskrift etter at Sir Alex gav seg som manager.

Både David Moyes og Louis van Gaal har forsøkt, brukt masse penger på heller skuffende spiller-kjøp, men ikke lykkes. José Mourinho har jobben i dag, også han har brukt svimlende beløp, desperat etter å hente trofeer til Old Trafford. Kan portugiseren lykkes for første gang på lengre sikt, enn de obligatoriske to sesongene han normalt har suksess? Eller kan ha lykkes allerede denne første sesongen? Hvor tålmodige er styret og eierne, med brødrene Glazer i spissen?

Å være best og vinne i Premier League, koster mye penger. Både Liverpool og Manchester United, har finansene som skal til for å være helt i toppen av engelsk fotball. Foreløpig lukter det Chelsea-suksess lang vei. Også Londonerne og Roman Abramovich har økonomiske muskler.

Å komme over «fienden» på tabellen, er svært viktig, spesielt for fansen på Anfield, og på «The Theater of Dreams.» Selvsagt blir det tett i toppen når også Arsenal, Manchester City og Tottenham, også vil være med i diskusjonen om en topp-plassering.

Så langt leder Liverpool av de to, men José Mourinho har fått orden på sitt Manchester United og har nå fire seire på rad. Før den viktige kampen mot Stoke, på Anfield har Liverpool vunnet to på rad. Alle husker dog det forsmedelige og flaue tapet mot Bournemouth 4. desember, hvor de ledet 2-0.

Juleprogrammet er tøft i engelsk fotball, kampene kommer som perler på en snor. Heldigvis.

 

Vargas

Tags: Anfield, Chelsea, fienden, José Mourinho, Jurgen Klopp, Liverpool, Manchester United, Old Trafford, poeng, Roman Abramovich, topp-plassering, ærkerival

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Våre lesere søker mest på sex

Av alle de tusenvis av leserne Vargas12.com har gjennom et helt år, er det liten tvil om hva som er...

George Michael er død, 53 år gammel

"WHAM!" vokalisten har solgt mer enn hundre millioner album, både i gruppe med sin kollega Andrew Ridgeley, men også med...

Lukk