(Advarsel, denne videoen kan virke støtende på noen)

I følge vitner, ble nylig en mann på 24 år drept av toget på Fauske stasjon. Han skulle krysse jernbaneovergangen og observerte ikke at toget kom inn på stasjonen.

2016 - Mexico - Puebla - Phone Photo

Ted McGrath via Compfight

Den tragiske hendelsen skjedde med vitner til stede, som kunne opplyse til politiet at mannen gikk med smarttelefon i hånden og ørepropper i ørene.

Mannen er nok ikke den første som forulykker på denne måten, og garantert ikke den siste. En rekke ulykker i trafikken er forårsaket av sjåfører som bare skulle oppdateres på sosiale medier, eller sjekke Facebook bak rattet, før det smalt. For noen ble det det siste de gjorde i live.

Hva er det på internett, som er så viktig at det er verdt å dø for? Tenker du over konsekvensene over din telefon- og nettbruk når du ferdes ute? Enten på sykkel, i bil langs vei, i skiløypa på sjøen eller  eller langs bane?

Dette skrekkeksemplet i videoen under, viser hvor raskt det kan gå, om man er uoppmerksom og uheldig på en gang.

https://www.youtube.com/watch?v=Rmc3HuGJG2Q

 

I følge Dagbladet.no, skulle 24-åringen på Fauske – ta pendlertoget sørover, som gikk fra Bodø til Trondhjem. Dermed måtte han krysse det nordgående togsporet for å komme seg til riktig perrong.

NSB opplever i følge avisen at en slik hendelse er en stor belastning for de ansatte. Rutinemessig avhør er gjort av togfører på stedet. Politiet har også foretatt en rekonstruksjon, for å få klarhet i hva som faktisk skjedde med mannen som mistet livet.

Mange unge er så avhengig av sin smarttelefon og sosiale medier at de blir fysisk sjuke av å ikke være online. Men, det kan altså være minst like farlig å være for opptatt av det som skjer cyberspace, så farlig at det koster deg livet.

Du bør ta dine egne forhåndsregler og være årvåken for folk, trafikk og bevegelser rundt deg. Du må ta konsekvensene for egne handlinger, og sørge for å at du ikke havner i livstruende situasjoner for å være uoppmerksom.

Livet er skjørt, ta derfor vare på disse dager som kommer og går, dagene som er livet, så verdifullt og umistelig. Ta vare på deg selv, du har mange som vil deg det beste, og som er glad i deg. Kanskje fler enn du tror.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Tags: død, sosiale medier, ulykke

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vinn eller forsvinn for Newcastle i Norfolk

En av tidenes mest spennende Premier League-sesonger går mot slutten med spenning både i topp og bunn. I nedrykksstriden har...

Norge- ikke blant de 100 beste – Høgmo ut!

Hadde landslagssjefen hadde hatt et snev av selvinnsikt, ville han ha gått av nå. Per-Mathias Høgmo har verken en plan...

Lukk