Nei. Det er det ikke. Mang et forskningsresultat tilsier at unge mennesker som er ute etter å eksperimentere med rus. Begynner med hasj, men ender opp med langt farligere og sterkere stoffer. Higen etter noe mer spennende er påtagende.

Du vet sikkert at du selv har ansvaret for din gjøren og laden. Din skjebne er stort sett i dine egne hender. Du er forpliktet til å gjøre det beste ut av det. Likevel er det en kjent sak at noen liker å gi faen i alt og alle rundt seg. Lar staten ta regninga. Vel, fuck you. Ta ansvaret selv, for livet ditt.

Forskning viser også at langvarig bruk av hasj alene, gir store helseskader. Utfordringer med å fullføre utdanning, holde seg i yrkeslivet samt alvorlige hjerneskade, er svarene danske forskere har kommet til – om man bruker hasj regelmessig over tid. Alkohol og tobakksbruk har også store konsekvenser bed langvarig misbruk, men dette har, mot manges undring, vært lovlige dagligvarer i mange tiår. Noe som sikkert bør diskuteres i framtiden.

DjonkoCreative Commons License

Simon Claassen via Compfight

Folk flest, Ola og Kari Nordmann, bør under mange omstendigheter beskyttes mot sine egne handlinger. Folk dauer som fluer i dette landet, ved å gjøre kroppen sin stor skade gjennom å spise usunn og skadelig mat, i tillegg til å ligge på sofaen med den ene hånden på halvliteren med en øl, og den andre ned i buksa. Og irritere seg for at trygden ikke har kommet til tiden. Ikke alle, men alt for mange nordmenn gidder ikke engang, å forsøke å leve sunt ved å spise riktig og mosjonere nok.

Poenget er; moralen er lav, viljen til å leve lengst mulig er enda lavere – la oss fyre opp en joint. Neida, man skal ikke moralisere, men konstatere at mange nordmenn er fete og late. Ja til og med naive, rasistiske, lett lurte, idioter som ikke vet hva en utfordring eller problemer er, men får alt for lett penger og hjelp oppe i hendene uten å gjøre en dritt for det selv. Og slett ikke bare unge.

Kjenner du deg igjen?

Jada, hasj-røykning alene kan være lite farlig, i små mengder. Det er higen etter farligere stoffer som gjør at det er en lite klok vei å gå. Har man brutt den mentale grensen for å ta Cannabis, vil grensen for å ta noe som er langt farligere enklere å bryte. Spesielt for unge brukere.

Gateway-hypotesen blir ofte kalt trappetrinnshypotesen. Trappetrinnshypotesen går ut på at hvis en person bruker et mildere rusmiddel (for eksempel hasj), øker dette risikoen for at vedkommende også prøver tyngre rusmidler.

Hypotesen er også utvidet til at denne risikoen øker dersom den som ruser seg starter i veldig ung alder, og dersom vedkommende bruker rusmidler ofte. Med andre ord: ikke alle som begynner med hasj vil ende opp som brukere av tyngre stoffer, men risikoen øker.

Forebygging.no

Danske forskere kan dokumentere at Cannabis bruk gir økte sosiale problemer, gir økt risiko for psykose, kan gi bronkitt, dårlig sædkvalitet og gi økt risiko for en rekke krefttyper. Det er spesielt yngre brukere som tar stor skade av langvarig bruk av hasj. Men det er den lettere veien til sterkere stoffer, samt den tydelige hyppigheten av hjerneskader – som skremmer forskerne mest.

Er du ung og i starten på livet, kan du være sikker på én ting: Røyker du hasj, vil du før eller siden kunne få så store problemer at du neppe kommer deg ut av det, med livet i behold. Du kan se på det som et sakte selvmord, der første joint er starten på slutten.

Har du allerede trøbbel, søk hjelp i tide. Det er noen som mer enn gjerne ønsker å hjelpe deg. Ring i dag. 

 

Kilde: Vidensraad.dk

Vargas

Tags: Cannabis, fet, Hasj, hjelpetelefon, hjerneskade, idiot, lat, legalisering, Moral, selvmord, Trøbbel

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nakenbilder til besvær

Når private nakenbilder deles i sosiale medier er det noen som må trykke på knappen. De deles ikke av seg...

Påvirkes idrettsprestasjoner av sex?

Ifølge en omfattende studie etter OL i Rio, fikk man svaret mange trodde de visste fra før, men som mange...

Lukk