Påvirkes idrettsprestasjoner av sex?

Ifølge en omfattende studie etter OL i Rio, fikk man svaret mange trodde de visste fra før, men som mange tok feil av. Sex før krevende idrettsprestasjoner, påvirker ikke sluttresultatet. Heldigvis kan man kanskje si. 

Mang et landslag i fotball har også fått forbud mot besøk fra kjæreste og ektefelle for spillerne, nettopp av den grunn – at trenerapparatet mente at sex påvirket spillerne til å underprestere. Nå altså bekreftet som en myte.

Gjennom en årrekke har man hørt om denne ondsinnede myten, at sex ødelegger mulighetene for gode resultater. Også i vinteridretten har dette vært innprentet som vitenskapelig bevist. Tenk så mange kvinner og menn som nå har all grunn til å føle seg ført bak lyset.

Les også: Slik lykkes du med sexlivet 

The Promise

Simon Ingram via Compfight

På Universitetet for sport og medisin i Firenze i Italia, har man forsket på dette fenomenet over tid. Også allerede etter OL i Rio.

«Sex before sport doesn’t negatively impact performance

Professor Laura Stefani, University of Florence, Italy

De fleste utøverne som ble testet hadde liten eller ingen endring, sammenlignet med utøvere som ikke hadde sex før konkurranse. Hos en rekke maratonløpere, var det motsatt effekt. Her viste resultatet en liten økning i prestasjonene. Konklusjonen av undersøkelsen ble, med mindre sexen ikke skjedde to timer før, var det liten effekt hos utøverne.

Så enten du er idrettsutøver, fotballspiller eller opptatt av trening på fritiden – du har ingen grunn til å bruke resultatene som påskudd for å ikke ha sex. Undersøkelsen viste at kulturelle forskjeller og hvilket syn man hadde på sex generelt, hadde en større betydning for prestasjonene, enn selve sexen.

Derfor bør alle som har tilbudet foran seg, benytte anledningen til å ha sex, enda man skal prestere i viktige idrettsarrangement. Som lagspiller eller som selvstendig idrettsmann eller kvinne.

Har du som atlet, fått høre påstander om at sex før konkurranse, ikke er bra for din prestasjon, kan du be vedkommende om å ta seg en bolle. For det er tull, tøys og bare en myte.

 

Kilde: Sciencedaily.com

Vargas

2 thoughts on “Påvirkes idrettsprestasjoner av sex?

 1. Hvordan foregikk testen? Hvordan måler du din topprestasjon i snitt.., for så å senere måle dette mot å ha en sædutløsning dagen før du skal prestere ditt ytterste? Vi snakker om at kroppen skal erstatte energiforbruket og hele sædladningen og vil være i full vigør med dette.. samtidig som utøveren skal yte sitt ytterste. Dette må gjennomføres flere ganger, og også her må man måle snitt før man kan trekke en konklusjon. Samtidig har man ingen garanti for at utøveren ikke tar seg en håndjager eller har ufrivillig utløsning om natten. Og er alle ærlige om dette?

  I svært få tilfeller finner jeg at en utløsning kan virke .. om ikke oppkvikkende, så jevner den ut et overskudd av ting som kan gjøre deg mer balansert og fokusert kanskje. Det er ofte sagt at utløsning kan ha en beroligende effekt på frustrerte og anspente mennesker, og sålede normalisere dem, man utjevner energier og dette kan i seg selv være prestasjonsfremmede, men i forhold til hva?

  Man forvirres også litt ved kjønnene. Kvinner kan oppleve dette annerledes, og de kommer raskere i form igjen.

  I gammel østlig tradisjon finnes det en teknikk for å hindre selve sædutløsningen uten at det tar fra deg nytelsen, og dette ene og alene fordi at du ikke skal tappes for kraft. Dette virker da jeg selv har prøvd det, men det virker likevel noen ganger «energitappende», men langt i fra så mye som ved ejakulasjon.

  Hovedsaklig vil du merke dette mest om du er en som spiser lite og ikke selv er i toppform.. Jeg leste en gang at en slik sædutløsning tilsvarer en kjøttmiddag med potet og grønnsaker, men finner ingen dokumentasjon på det i dag. Spesielt for unge gutter i skolealder kan dette være et problem, og som vi ser med trøstespisere, vil unge gutter kunne belønne seg selv med gjentatte daglige utløsninger, på morgenen, på skoletoalettet, igjen hjemme, og kanskje igjen på kvelden. Så kan man bruke litt logisk sans, og begynne å regne..

  1. Hei Tore

   Morsom kommentar.

   Hvordan tok du testen? Siden du vet at kvinner kommer i raskere i from igjen. Det stemmer vel ikke helt? Morsomt tema, men fasit ikke
   like lett og dokumentere. Et svar kan være misvisende både her og der, bevisene like så. Gøy at forskerne bør å finne svar.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.