Slik Pep Guardiola’s menn har spilt siden seriestart, er det ikke sikkert denne sesongen av Premier League, blir så spennende og jevn som først antatt. Manchester City har vært meget gode og vunnet alle sine seks første kamper.

Toppkampen

Bare Tottenham er som City, fortsatt ubeseiret. Spurs viser gryende storform, og de slo nettopp Manchester City forrige sesong, da Manuel Pellegrini hadde sin siste sesong for ‘Sky Blues’. Og se heller ikke bort fra at det er Tottenham som påfører serielederen deres første tap, denne sesongen, søndag 2. oktober, hjemme på White Hart Line.

Begge lag har i skrivende stund skader på sentrale spillere. Hos Tottenham er superspissen Harry Kane ut med en ankelskade på ubestemt tid. Usikre er også Moussa Dembele og Eric Dier. Til tross for disse skadene på sentrale spillere, ser vi ikke bort fra at Tottenham kan slå de lyseblå fra Manchester, på hjemmebane.

Les også; Wolves sikter mot stjernene

Heung-min Son har vært fantastisk hos Tottenham, han vil også bli viktig i toppkampen og scorer mål på bestilling. En  av flere, sammen med resten av manager Mauricio Pochettino’s unge menn. Hos Pep Guardiola, er Sergio Aguero tilbake fra skade. Dessverre er Manchester City’s beste spiller denne sesongen, Kevin de Bruyne ute med skade et par uker. Dette svekker laget, mer enn man skulle tro. Mot Celtic i Champions League nylig, var City heldige som klarte å få med seg ett poeng i målorgien som endte 3-3. Også mot Swansea i kampen før, virket City mindre trygge enn i de foregående kampene, til tross fra at det ble seier 2-1.

epllogofb-story_647_020916090038

SymbolCreative Commons License

dom fellowes via Compfight

Rivalene

Chelsea har store problemer defensivt, keeper Thibault Courtois trives dårlig og ønsker seg vekk. Antonio Conte har ikke fått den suksess-starten som mange hadde ventet. Dog har Abramovitsj lovet midler til forsterkninger i januar. I engelsk fotball er tre måneder lenge. Noen ganger for lenge. To ligakamper på rad uten poeng, lukter trøbbel lang vei.

Manchester United er allerede seks poeng bak Manchester City på seks kamper. José Mourinho har kanskje ikke rukket å sette preg på laget ennå, i hvert fall ikke på samme nivå som Pep i City. Wayne Rooney ser ut til å være mer eller mindre ferdig. Med landslagskapteinen ute, ser United farligere ut, med første spark på ballen. Juan Mata, Marcus Rashford og tildes Zlatan har innfridd. Med en Paul Pogba i form, kan Manchester United klatre høyt på tabellen etterhvert.

Arsenal er Arsenal på godt og vondt. Stor forskjell på toppnivå og de svakeste kampene, men har tidvis vært glimrende denne sesongen. Arsene Wenger feirer sitt 20 års jubileum som sjef på Emirates Stadium. (De fleste på Highbury, jada, vet det.) 3-0 seieren mot Chelsea nylig, var en ren maktdemonstrasjon. Rotet det til for seg med å tape åpningskampen mot Liverpool, spilte deretter uavgjort mot seriemesterne fra forrige sesong, Leicester – har siden vunnet resten. Arsenal, har et meget spennende lag på gang. Møter lag som Middlesbrough, Burnley og Swansea i oktober. Wenger, utelukker ikke å ta over det engelske landslaget, når tiden er inne.

Mesut Özil, Theo Walcott og Alexis Sánchez har vært bedre enn noen gang, sammen. Det kan føre Arsenal fryktelig langt inneværende sesong.

Liverpool har tidvis vært veldig gode. Seieren mot Arsenal, spesielt den første omgangen var imponerende. Vant til slutt 4-3 og har denne sesongen evnen til å omsette sjanser til mål. Har også slått både Chelsea og Leicester overbevisende. Jurgen Klopp kjører et strengt regime med sine spillere. Nylig ble det kjent at han nekter spilleren å berøre det velkjente skiltet «This is Anfield», før de har vunnet noe stort i den røde drakta. Kanskje er det motivasjon nok.

Karius ser ut til å ha tatt keeperplassen. Det offensive firkløveret Lallana, Mané, Coutinho og Firmono gjør som de har fått beskjed om; jobber nesten sokkene av seg. Lovren er tilbake fra skade, og på benken sitter en spillekåt Daniel Sturridge. Til og med bakover er det bedre enn på lenge. Tapet mot Burnley sees på som et arbeidsuhell. En uavgjortkamp, denne kom mot Tottenham.

Konklusjon

Et tankekors at både Arsenal, Liverpool, Manchester United, men også Chelsea har avgitt noen poeng så tidlig i sesongen; men med skader på sentrale spillere og fortsatt 32 kamper igjen og spill fram til mai 2017 – er det fortsatt vidåpent hvem som til slutt står igjen som vinner.

La oss ta med at Tottenham Hotspurs, har gjort sin beste seriestart siden 1965. Men, som sagt, det skal spilles fotball i syv måneder til. Vi har Manchester City som favoritter fortsatt, men ser ikke bort fra at de kan gå på en smell eller to. Hvordan laget, og ikke minst Pep Guardiola, reagerer etter det første tapet, er vi veldig spente på. Slår de tilbake med det samme, eller begynner de rakne?

Er det rart vi elsker engelsk fotball? Ja, for er det andre enn disse seks som kan seriegullet i år?

 

Vargas

Tags: Antonio Conte, Arsenal, Arsene Wenger, Chelsea, José Mourinho, Jurgen Klopp, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Mauricio Pochettino, Pep Guardiola, Tottenham

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Når kjemien stemmer – søknadsskjema her!

NRK har gjennom hele høsten, brukt vitenskaplige metoder, for å se om det kunne løse en kvinnes vei til kjærligheten....

Blogg – slik blir du større og større …

 Først av alt vil vi advare alle bloggere om å tro på alt som blir sagt i "gratis" webinar hos...

Lukk