Du har kanskje gledet deg siden medio august i fjor? Hele Norges Reiseradioen, sannsynlig landets viktigste radioprogram. Hørt av titusener gjennom hele sommeren, hver sommer, siden 24. juni 1963. 

Utvilsomt Norges mest populære radioprogram med et snitt på rundt en million lytter per dag. Og flosklene kan bare hagle, for det blir faktisk ikke ordentlig sommer for mange, uten dette programmet. Reiseradioen er nemlig tettpakket av tradisjoner, værvarsel, viktig og mindre viktige meldinger fra hele landet, tapt og funnet, intervju, reportasjer og selvsagt badetemperaturer fra et sted langs kysten – nær deg.

Reiseradioen, med sol i ørene.

Heldigvis har NRK-radio stor respekt for sine lyttere og derfor er det bare de aller ypperste av hva som kan gå og krype av programledere som får det ærefulle oppdraget å lede nasjonalskatten. Også i år, nøyaktig klokka 09:05 lørdag 18. juni, er det statsminister Erna Solberg som offisielt åpner sommeren 2016, i Reiseradioen på NRKP1. Intet mindre.

Nordmenn er som kjent svært opptatt av tradisjoner. Som det skulle være nedsyltet i ryggmargen på oss da vi kom fra mors liv. Vi elsker å gjøre det vi liker best, og aller helst gjenta det samme året etter, så likt som mulig fra året før. Alle store begivenheter i de tusen hjem handler ofte om å gjøre det samme for barna våre, nettopp slik vi selv opplevde det i vår egen oppvekst.

Siden Reiseradioen er mer enn 50 år gammel, er det åpenbart mang en voksen kvinne og mann, som gjerne har blitt foreldre og besteforeldre, og som vil bruke sommermorgen på samme måte som de selv vokste opp. Da med Reiseradioen som et hyggelig innslag.

Kjenningsmelodien vil bestå, så lenge Reiseradioen sendes i NRK-radio. Garantert.

Et folkekrav? Ja, så sterkt er tilknytningen til «The Kid From Red Bank» med Count Basies orkester. Reiseradioens kjenningsmelodi siden starten i 63´, med 24 sekunder av de umiskjennelige tonene. At det ville blitt oppstandelse om den ble endret eller fjernet.

Mulig er vi litt trauste, bundet til våre tradisjoner og vaner vi nordmenn. Men er ikke det utelukkende positivt? Hvis vi kan bruke noe så uskyldig og hyggelig som et direktesendt radioprogram, for å komme i sommermodus i sommerferien?

Tune in NRKP1 du også, lørdag 18. juni, kl 09:05. Har du aldri opplevd Reiseradioen, kan det hende du får deg et par hyggelige radiotimer, med sommer i ørene. Vi gleder oss som barn på julaften, tradisjonen fortsetter. Heldigvis.

Takk, NRK.

 

Vargas

Tags: 18. juni, Count Basies orkester, Erna Solberg, NRK, NRKP1, radio, Reiseradioen, Sol, sommer, The Kid From Red Bank, tradisjoner

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggverktøy – ikke tro på alt du leser

Dessverre er det mange som er flinke til å snakke for seg, flinke til å spre budskap og tjene penger...

VG-lista TOP 20, fredag 24. juni – artistene er klare!

Ina Wroldsen. IDOL-dommer, artist og låtskriver kommer sammen med kompisene i "Broiler" kommer for å underholde deg. De skal framføre...

Lukk