Rema eller KIWI? Kjedene desperate etter din julehandel

Rema 1000, KIWI eller kanskje COOP Extra? Hvem får penger fra ditt matbudsjett? Priskrigen er i full gang, få dager før julehøytiden slår inn over det ganske land. Er du prisbevisst nå, er det mye å spare.

Hver enkelt kjede er delt inn i regioner, det kan derfor være store forskjeller fra kjede til kjede, fra region til region. Felles for billigkjedene er at de velger å følge konkurrentene på pris, det skaper prisdumping, og vips så er priskrigen er i gang.

Les også: Økonomi – du er lettlurt du!

Her er eierne av de respektive kjedene i Norge:

 • Norgesgruppen (eies av John Johansson) innebærer Joker, KIWI, Meny og Spar)
 • Reitangruppen (eies av Reitan-familien) innebærer Rema 1000, Narvesen, 7-Eleven, Uno-X og YX-Norge
 • En rekke norske Samvirkelag og deres medlemmer eier COOP, Mega, Prix, COOP Extra og en lang rekke COOP OBS butikker.
 • Bunnpris eies av I.K. Lykke AS, som igjen eies av Christian Lykke

LB sedler norske

Kilde: Aftenposten.no

Du som forbruker bruker masse penger på mat gjennom hele året. Hele 445 millioner kroner hver eneste dag. Selvsagt er dette viktig for den respektive kjede, å få mest mulig ut av. I Desember, bruker vi nordmenn hele 55 milliarder kroner, totalt, inklusiv julegaver og annet forbruk.

Representanter for kjedene bekrefter at en gryende priskrig allerede er i gang. Butikksjefene snakker sammen, og dumper prisene om nødvendig, sammenlignet med konkurrentene. Til tross for at eksperter tidligere har uttalt at tapet på fjorårets ville prisras i desember, der kundene fikk julematen ‘kastet etter seg’, ble for kostbart for kjedene.

Les også: Priskrig på mat – hvem er billigst på julemat?

Om du ikke vet hva det er snakk om, og tror du kan reise til nærmeste dagligvare og hente ut mat, gratis, stemmer ikke det helt. Fortsatt er det svært lønnsomt og heller reise til Sverige og plukke med seg julemat, til en langt lavere pris. Men ikke på alt. Det er fortsatt meieri-produkter, diverse kjøttvarer, alkohol, snus og tobakk, du sparer aller mest på.

Risgrøt, puffet ris, kanel, sjokolade, julebrus, surkål, rødkål, ketchup,  juleribbe, smågodt og nøtter, kan du finne til sterkt redusert pris hos norske kjeder. Her vil det komme mange flere produkter jo nærmere julaften man kommer.

Du bør sjekke din lokale dagligvare for de aller beste tilbudene. Du bør vite at kjedene ikke vil annonsere prisraset, fordi den respektive butikk taper penger på disse varene. Men de setter ned prisene fordi konkurrentene gjør det.

For å kompensere for priskrigen rundt høytider som jul og påske, har billigkjedene lagt til 2% på dagligvarene, noe som bekymrer Forbrukerrådet. For forbrukerne betyr dette en prisøkning på ca 1000 kroner per år, men for kjedene – flere hundre millioner kroner i ekstrainntekter. Du bør med andre ord ikke ha dårlig samvittighet om du handler julevarer til redusert pris.

Har du mulighet til å reise til Sverige for å handle det du trenger, kan du spe på med tilbudsvarene i norske butikker. Da sparer du mye penger på din julehandel. Nordmenn har en tendens til å kjøpe for mye mat som senere kastes, unngå å bli for grådig når du er på prisjakt.

God kjøpefest!

Kilde. Aftenposten

Vargas

6 thoughts on “Rema eller KIWI? Kjedene desperate etter din julehandel

  1. Hei Inger

   Mange tror kanskje at det heller er Petter Northug som eier samvirke-kjeden 😉 Det er det altså ikke. Feil er rettet.
   Takk for din opplysning om feil i vår artikkel.

   Vargas

 1. Reise til Sverige? Som om jeg gidder kjøre en hel dag, bruke et firesifret beløp i drivstoff og i tillegg være avhengig av å få i meg næring på veien? Jeg tenker denne bloggen helst er for østlendinger som bor tett på svenskegrensen.

  1. Det er vel for de som ser at det kan lønne seg å reise til Sverige, og det er fryktelig mange, som sparer mye
   penger på svenskehandel. Selvsagt ikke om du må bruke 1000 kr eller mer på drivstoff.

   Det er ikke bare østlendinger som kan handle billig mat og drikke i Sverige.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.