REMA vs KIWI – priskrigen fortsetter!

Om du trodde det kun var rett før jul i fjor kolonialbransjens to lavpriskjeder valgte å sloss om oss som kunder, tar du feil. Krigen hardner faktisk til og vi ser for første gang en reklamekampanje som retter seg direkt mot konkurrenten. 

Utvilsomt en fordel for alle som handler i norske dagligvareforretninger, og som ønsker å betale minst mulig. Fordi, det skiller nesten alltid bare noen få ører mellom hvilken kjede som er lavest i pris. Hvilke varer prisundersøkelsen setter fokus på; ser ut til å være helt avgjørende.

562a34f384ae1fdbc85d8f11-1445607242893 Foto: TV2 matkontrollen

Vi som forbrukere bør bare prise oss lykkelig for at lavpriskjedene sloss om deg og meg som kunde, det gir oss lavere pris på det vi bruker oftest. Hurra. Siden den norske kronen er lavere enn den svenske fortsatt, vil den prisgevinsten man fant ved å handle «Harry» hos søta bror – være langt mindre.

Kiwi:
Dagligvarekjede
Kiwi er et norsk kjedekonsept innen dagligvarer som ble startet i Hokksund i 1979, og er i dag Norges nest største dagligvarekjede målt i omsetning og landets største målt i antall butikker.
REMA 1000:
REMA 1000 er en norsk franchisekjede med dagligvareforretninger som inngår i Reitangruppen. Den første butikken ble startet av forretningsmannen Odd Reitan i samarbeid med hans far Ole Reitan den 15. februar, 1979 på Bromstad i Trondheim.
           Kilde: Wikipedia

Kiwis siste kampanje lyder:

Smil til 2016, få 7,5% bonus på all fersk frukt og grønt! Velkommen etter REMA 1000! Når dere kutter prisene på frukt og grønt, kutter vi tilsvarende. Bli KIWI-PLUSS kunde og få 7,5 rabatt!
Hilsen KIWI
*
Kolonialmajor Odd Reitan og gutta boys Ole Robert og Magnus, velger å dra fram den velkjente motorsaga for å vise at de kutter prisene på all frukt og grønt med 10%. Om det senere kommer et motsvar fra REMA mot KIWI er vel å vente.
To av de største kjedene i Norge sloss altså som hund og katt. Hurra.
*
Barnslig? Ja, utvilsomt, men det er faktisk blodig alvor. Rema har vært billigst i en årrekke, men KIWI puster konkurrenten i ryggen og vil åpenbart strekke seg langt for å bli billigere. Om det blir like ille som i julen 2015, der kjedene formelig kastet mat etter kundene, er foreløpig usikkert.
*
Vi som forbrukere bør uansett være mer enn fornøyd med tøff konkurranse mellom kjedene. Det gir oss billigere mat og mer penger til overs til andre ting. Det aller beste var op COOP tok opp kampen for å bli billigere enn KIWI og REMA. Da hadde vi sett enda større prisras.
*
TV2s egen matkontroll sjekket 1850 varer, og fant en differanse på mindre 300 kroner. Det er svært lite på så mange varer, men det er nettopp derfor konkurransen hardner til. KIWI ser muligheten til å bli billigere og vil gjøre mye for å lykkes, til forbrukernes fordel altså.
*
Så får vi bare håpe politikerne kommer på banen og sørger for vin i butikk, i løpet av kort tid.
*
Ser du på prisene og handler du bevisst hos en av lavpriskjedene?
*
Vargas

3 thoughts on “REMA vs KIWI – priskrigen fortsetter!

 1. Man får jo håpe det kommer noen flere matvarer også i denne priskrigen, ikke bare søtsaker. Jeg har handlet påskegodt, kjøpte ikke mer enn normalt til påske. » flink». Rema hadde minsanten broccoli til 8 kr og kjøttkakedeig til 20 kr, så litt fornuft var det også. Billig grandiosa var det i tillegg, men jeg tok kun en fra lasset. Ikke min største favoritt, liksom.

  1. Hei Gomle

   Solidarisk av deg å tenke på alle andre kunder, og dele godene. Dessverre er du blandt de få som tenker slik.
   Her vil de fleste hamstre nedsatte varer, livredd for å ikke spare «nok».

   Takk for din kommentar på vargas12.com

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.