Nok engang er russere avslørt for svindel. 15 deltagere for det russiske OL-landslaget skal ha vært med på systematisk doping, iscenesatt av antidopingeksperter hvor en rekke urinprøver ble byttet ut i Sotsji-OL.

Du har nok hørt det før. Russland er synonymt med svindel, lureri, mafia-virksomhet, doping og korrupsjon i stor skala. Møter du en russer, hold på lommeboka. Ikke alle? Kjenner du en hederlig russer vil vi mer enn gjerne se vedkommende. Vi tror ikke på deg.

Den mest kjente som nå skal være under etterforskning er skiløperen Alexander Legkov, som vant femmila i OL på hjemmebane. Samt to andre russere på de to neste medalje-plassene. Russerne tapetserte pallen, norske Johnsrud-Sundby kom på fjerdeplass. Martin skal selvsagt ha OL-gullet om alle tre viser seg å være dopet i ettertid. Sannsynlig? Nei, de kommer seg unna med fjusket sitt også.

Bandera rusaCreative Commons License

Contando Estrelas via Compfight

Soviet ship, Copenhagen, 1960s

rockcreek via Compfight 

Så hva kan det komme av? At det som framstår som et stolt folkeslag, russerne, ikke eier moral for fem flate øre? De fleste av dem har altså ryggrad som en larve. Et folkeslag som helt åpenbart lever på svindel og lureri. Selvsagt er det ikke bare i sportens verden russerne driver med fjusk og fanteri.

Alle vet at Vladimir Putin er en korrupt faen som snur kappen etter vinden der han sender sine fiender og konkurrenter, enten i fengsel eller i graven. Presidenten har blod på sine hender og står bak drapet på journalisten Anna Politkovskaja, som ble skutt i  Moskva i 2006.

Den tidligere eks-agenten Alexandr Litvinenko, skal også ha blitt drept på bestilling av den sittende presidenten. Han ble forgiftet i  London, etter å ha hoppet av som agent, med et sjeldent radioaktivt stoff. Kreml har hele tiden benektet å ha noe med giftdrapet å gjøre. Saken er på ny under etterforskning.

Litvinenko og Politkovskaja, er to av de mest kjente drapene på aktivister som tok sjansen på å tale Putin midt i mot. Hvor mange andre fiender presidenten har fjernet for egen regning kan man bare gjette seg til. Sannsynligvis skremmende mange har fått merke Putins vrede og dermed brakt til taushet.

Idrettsledere, utøvere, politikere og den vanlige russer er åpenbart av samme alen.

Er man født og oppvokst i det tidligere Sovjetunionen, skal man også være best. Koste hva det koste vil. Det er ikke tilfeldig at Sylvester Stallone valgte å bloddope sin motstander i filmen «Rocky IV«. Som regissør, ville han vise verden hva russerne var mest kjent for. Derfor fikk russiske «Ivan Drago», spilt av Dolph Lundgren, en sprøyte i armen under forberedelsene til den viktigste boksekampen.

Her er flere eksempler på hva russerne holder på med når de forbereder seg til idrettsarrangement. Det spiller liten rolle hvilken, de er dopet hele gjengen – uansett. Derfor er det naturlig å tenke det også, hver gang en russer vinner, er det juks med i bildet.

  • Pavel Kulizjnikov og Semjon Elistratov, dopingtatt i 2016, skøyter
  • 123 utøvere, de fleste russiske ble tatt av WADA for å bruke det forbudte stoffet Meldonium, ulike idretter
  • Den kjente tennisspilleren Maria Sjarapova innrømmer doping, men ble aldri tatt, hun bedrev juks i ti år som aktiv
  • Eduard Voganov, sykkel, Katusha
  • Julia Jefimova, svømming
  • Jevgenij Salejev, bryting
  • I 2015 ble fem kappgangere dopingtatt, deriblant Mikhail Ryzjov i tillegg til Jelmira Alembekova, friidrett
  • Denne listen kunne ha vært så lang som helst, og vi orker ikke engang nevne alle de russiske langrennsløperne som er tatt

Dopingjukset er satt i system, det er en bevisst handling av alle som driver idrett, hver gang. Når man ser at også antidopingen er organisert av kriminelle i Russland. WADA, det internasjonale dopingbyrået står maktesløs tilbake. Det eneste våpenet de har, er å utestenge samtlige russere til de kan bevise at de er rene. Dit er det svært langt fram. Dessverre.

Skal idretten ha muligheten for å overleve, må alle utøvere konkurrere på lik linje. Det er selve grunnfilosofien i den olympiske ånd. Noe russerne helt åpenbart har glemt.

Snart er det nok en gang et viktig sykkelløp i Paris. Er det russere med, bør de åpenbart ikke få stille til start. Alle vet at de russiske rytterne har prestasjonsfrembringende preparater i blodet. Bare så synd russerne ligger et hestehode foran det internasjonale antidopingarbeidet WADA driver.

 

Vargas

Tags: doping, juks, Meldonium, OL, Putin, Russland, Sotsji

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – overraskelsene, skuffelsene og vinnerne

Nye managere, nye spillere og nye eiere kommer og går, klubben og fansen består. I England er fotball mer enn...

Fest i pinsen eller til 17. mai? Polet stenger snart!

Du trodde kanskje at de nye reglene om åpent vinmonopol på aftener var trått i kraft. Da vil du bli...

Lukk