SEX – hopper du av i svingen? Tvilsom prevensjon

TV2-programmet kroppen din, med den energiske og flotte legen Line Jansrud, i programmet «Kroppen din» har mange interresante tema, deriblant om hvor trygt det er «å hoppe av i svingen».

Å avbryte samleie, rett før mannens ejakulerende orgasme. Kan det bli barn av slikt, eller er det trygt? Er det verdt å ta sjansen?

Forskerne, lege Jansrud hadde til denne oppgaven, fant nemlig ingen sædceller i «forsatsen». All den tid mannen rekker og makter å beregne sin egen orgasme, og de aller første små dråpene som kommer før selve ejakuleringen, altså sædavgangen, ikke havner i kvinnens skjede.

Komplisert?

MBS coming 2012Creative Commons License

Marco Galasso via Compfight

Portrait (Brothers, side-face)

dankos-unlmtd via Compfight

Neida, slett ikke. Mannen bør bare ikke tro at det er smart å hopp av i svingen, enda all forskning tyder på at det er forholdsvis trygt. Fordi det er kun trygt om han har full kontroll. Har du hundre prosent kontroll på dine små sædceller? Neppe.

Ufrivillig graviditet er noe dritt. Det får enorme konsekvenser for begge – resten av livet, om man da ikke tar abort. Og det er jo selvsagt direkte skammelig, å ikke ta mer ansvar enn det. Å bruke abort som prevensjon. Bruker han kondom, eller hun P-piller, eller kanskje like godt begge deler. Så er det bare å kjøre på.

Ikke hoppe av i svingen!

Sex er og blir viktig i et forhold, da skal også lysten og begjære være til stede. Husk å ikke ta hverandre for gitt, men jobbe med forholdet som et felles langtidsprosjekt til felles beste. Det aller viktigste det gjør sammen, bortsett fra å ha mye sex, er å kommunisere godt med hverandre, respektere hverandres vilje til frihet, og er ærlige med hverandre.

Ønsker dere barn så snakk om det, fortell hva det vil bety for deg å bli mor, og deg å bli far, og hva det vil kreve av begge. Først da, når begge vil og er klar til å ta imot et lite barn, rent mentalt – kan kondomet vrakes. Barnet, er nemlig deres og har ingen returmulighet. Når dere er blitt foreldre, vil det forandre dagene og livet for alltid.

Livets vakreste under har skjedd dere.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.