SKAM-William vil ikke mer!

Hele Norges nettfavoritt-serie SKAM har gått sin seiersgang over det ganske land i lang tid. Brått og uventet vil nå en av de største mannlige heltene «William» ut av den svært populære serien, i regi av NRKP3.

«Noora’s» klippe i den aller første sesongen av populære SKAM spilles av Thomas Hayes.

Selvsagt ingen tragedie, SKAM vil utvilsomt leve godt videre uten «William», nye helter kommer inn, gamle forsvinner, men det er åpenbart trist for mange som lever og ånder for serien. De er det tusenvis av, og nettopp «William» var svært sentral i den første sesongen og delvis i sesong to.

Hayes sier til NRK at han ønsker å gjøre andre ting enn å spille «William» og vil ikke miste seg selv i den rollen.

tqV5TfO5p5iNQ34kA9Ec5ge3uAB2aFjZ4Vyuuof_DY6AFlotte Josefine Pettersen spiller «Noora» Foto: NRK.no

Skam-hoved-1-versjon-2-680x354

De fem jentene det handler om i Norges mest populære nett-serie Foto: NRK.no

HhRZkMG0zbR9Y2Y0UsQ2zAN3Au5033rdfhrbOhTZmjCA Kjekkasen William spilles av Thomas Hayes Foto: NRK.no

«Skam» er ein dramaserie som i hovudsak retter seg mot ungdom. Serien blir publisert jevnlig med klipp, instagram-bilder og ulike chat-logger på nettsiden skam.p3.no. SKAM er en nettdramaserie som følger en gjeng i 1.klasse på Hartvig Nissen Videregående skole i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

NRK hadde neppe sett for seg den uvirkelige suksessen SKAM har hatt siden starten. Serien treffer noe i folket, for det er nemlig ikke bare ungdom mellom 13 og 21 år som serien er laget for, som ser på «Noora», «William» og de andre. Foreldre og svært mange godt over førr – elsker SKAM.

I følge NRK, er ikke SKAM like lett å selge til utlandet. Årsak: For mye fokus på alkohol, fest, fyll og sex. Om det er derfor serien treffer nordmenn i hjertet? Ja kanskje. Samt at tema om og med ungdom i en sårbar alder, er av stor interesse for et stort antall seere. Alle vil ha en del av SKAM-samfunnet.

Bortsett fra i Danmark da, der har danskene endelig trykket Norge til sitt bryst. De elsker SKAM de også.

Folk flest knytter seg lettere til TV-karakterer når serien omhandler en tid det er lett å sette seg selv inn i handlingen. «Noora» og «William» er for mange nåtidens «Reidar» og «Bitten» fra halvsju på NRK, fra den gang da. Vi vil dem vel, vi vil de skal bli sammen og ha det fint. Sammen. Nå vet man ikke hvordan William forsvinner fra serien ennå. Det kan bli dramatisk eller han kan «studere i London.»

Ingen skuespillere er uerstattelige. Verken nye, gamle eller erfarne, bare se i kult-serien «Game of Thrones«, der heltene forsvinner én etter én, gjennom flere sesonger.

«Noora», spilt av Josefine Pettersen, blir naturlig nok mindre aktuell i sesong tre. For da er det gutta som skal i fokus. På godt og vondt. Unge homofile. Får man det mer tabubelagt enn det? Ja, kanskje. Men én av guttene i gjengen har oppført seg på grensen til merkelig, i lang tid.

Kan «Isak Valtersen» virkelige være bøg? Isak har hovedrollen for den tredje sesongen i SKAM. «Isak» spilles av Tarjei Sandvik Moe.

Har du aldri sett SKAM? Da bør du klikke deg inn på P3.no litt brennkvikt.

 

Kilde: NRK.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.