Ski-jentene bør lære av Northug – kjedelige og forutsigbare

Har du hørt et intervju med norske ski-jenter? Du vet hva de skal si på forhånd, det høres ut som om de har fått beskjed om hva de skal si fra trenere og støtteapparat. Petter Northug derimot, snakker rett fra levra og du vet aldri hva som kommer. 

Misforstå oss ikke.

Vi elsker alle de norske ski-jentene over alt annet og gråter med dem hver gang de vinner. De bør bare by litt mer på seg selv, de gangene de får en mikrofon opp i ansiktet. Unntaket blant fantastiske norske ski-jenter, er Heidi Weng, med «bøye seg i hatten» som en av de beste kommentarene på uminnelige tider.

Ingen kan kopiere Petter Northug, han er det bare én av, heldigvis vil kanskje noen svensker si. Men norske jenter har mye å gå på, vi vet jo de kan, om de bare gidder. slutt å si det samme hver gang NRK vil vite noe om dere.

Hemsedal Skisenter

SkiStar via Compfight

I dag hørte vi på Therese Johaug, og det var som forventet nitrist å høre på.

«Jeg hadde ikke helt dagen, men håper på et bedre løp neste gang, da er det nye muligheter bla, bla, bla.»

Therese Johaug

Hadde hun vunnet, slik hun ofte gjør, er det dessverre også den samme frasen som kommer, uten særlig store overraskelser.

Man kan ikke engang forestille seg at en av de norske jentene rope «barneskirenn» eller levere andre spydige kommentarer i det de gikk over mål til seier. Mulig det er verre for kvinner enn for menn å være «tøff i tryne» på bekostning av andre?

Norske ski-jenter er best i verden, bare slått av en amerikaner eller to med jevne mellomrom. Selvsagt er det bra for sporten, men det blir etter all sannsynlighet tredobbelt norsk i Tour de Ski sammenlagt, og det er som kjent det som teller.

Vi er bortskjemte med norsk-vintersport, og vi har fantastiske utøvere i stadig flere grener. Norske ski-jenter og gutter, kanskje de vi aller helst ser øverst på pallen – vi rett og slett forguder Marit Bjørgen og hennes lagvenninner.

Men vi har flere.

Skiskytterne har funnet blinken, og i dag ble det like godt tredobbelt norsk. Alpint gutta vinner nesten hvert løp de deltar i, i Jansrud, Svindal og Henriksen, nå med også en jente som endelig har fått fart på skiene i Nina Løseth. Fantastisk og svært gledelig.

Det norsk hopplandslaget har også imponert delvis i år. Kombinertgutta har ikke fått gjort stort pga dårlige forhold, men også der har vi vinnerskaller på rekke og rad.

Det er når de norske langrennsjentene får en mikrofon opp til munnen vi ikke er fornøyd. Her må noe gjøres, de bør på kurs hos Petter Northug eller andre som slenger litt med leppa. Det er lov å by litt mer på seg selv enn å si det samme hver gang.

Selvsagt har løperne fokus på annet enn å forsøke å være morsomme, før og etter viktige skirenn. Men det betyr ikke at det er lov til å tenke over hva man sier, uten å si det som forventes av dem.

Hele Norges Marit Bjørgen er også litt for forsiktig når hun er i intervju-situasjon, enda vi vet hun er både kvikk og kjapp i replikken, når hun vil.

Norge, nordmenn og alle som liker vintersport har mye å se fram i mot i ukene som kommer, men foreløpig er det liten grunn til å høre intervjuene hos kvinnelandslaget. Full skjerpings jenter.

Ingvild Flugstad Østberg leder noe overraskende touren sammenlagt. Martin Jonsrud Sundby leder herreklassen.

Heia Norge!

 

Vargas

 

4 thoughts on “Ski-jentene bør lære av Northug – kjedelige og forutsigbare

 1. Interessant og viktig kommentar! Naturligvis skulle ikke alle være som Northug, og Therese må bli Therese eller Heidi, Heidi, men for å være ærlig er man ofte ikke en gang interessert å høre på intervju fordi man får ingen informasjoner man viste ikke før… her på tven (utlandet) bryr seg kommentatorene ikke en gang lenger å oversette intervju med Therese, samme med Marit i fjor, da vi alle viste hva de kommer til å si.
  Naturligvis kan det være vanskelig å finne riktige ord direkt etter en renn, og ikke alle liker å snakke med media eller ble intervjuet, men det hadde vårt bra med å høre hva de virkelig tenker, bra med noen overraskende ord…

  Men har vi ikke samme «problemet» med Sundby? Vet ikke hvor ofte vi har hørt «resultater er ikke så bra», «vet ikke hvor jeg står», «jeg er bekymret», syk, skadet, kunne ikke trene som planlagt… man begynner å bli sliten av det! Og man begynner å tviler på disse ord hvis han dominerer og dominerer! Selv de andre norske kan jo ikke følge på de fleste renn…
  Og disse intervjuer er jo det eneste man får fra Sundby, ingen twitter, ingen instagram, facebook med 5000 følgere som baserer av facebook… man mp ikke dele hele livet på sosiale medier, eller private ting, men det hjelper med media, fans, og sponsorer… han si jo at han prøver og stille opp for media minst som mulig, men når man selver bryllupet til seogher og har familien med på tv høres det litt rart ut… ja, man må også være interessant for fans!

 2. Enig. Mistenker det er litt sosialt press i jentegruppen. Det ble jo drama når Therese svarte hun gikk i boxer når VG spurte.

  1. Hei

   Jentene bør tørre å senke skuldrene en smule, og være seg selv. Unngå å si det samme hver gang, ofte det som forventes av dem.
   Herlig med Weng-seier, hun er ekte og viser følelser, på den måten blir hun også mer populær enn de andre.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.