Du er nok ikke alene om å komme skikkelig i gang med riktig kosthold og nok trening etter en lang og bedagelig sommerferie. Med små skritt i riktig retning er du i toppform om få uker. Viktigste du gjør er å ikke gape over for mye. 

Lange late kvelder, med vin, øl, drinker og Baileys i tillegg til fete pølser, hamburgere, biff og digre desserter, er ikke det smarteste å klemme i tryne, om det er vekt og helse du er opptatt av. Men, så er det nå sommer bare én gang i året og da skal man jo kose seg litt ekstra. Dessverre er det mange som ikke makter å skille mellom fest og hverdag, til tross for at solen står høyt på himmelen i tre måneder sommerstid. Hvert eneste år.

Det får man til slutt lide for, enten man vil eller ikke.

Beach 1

Alejandro Arango via Compfight 

Nå når høsten snart står for døren er det lurt å begynne planlegge allerede nå, både kosthold, men også treningsrutinene. Å legge om kostholdet er nemlig mint like vanskelig som å begynne å trene igjen etter en lang sommerferie. Om du ikke ønsker å trene i helsestudio, er det mer enn bra nok å gå tur. Om du går langt nok og fort.

Finn en egnet rute, gå gjerne sammen med andre. Det skaper samhold og man kan støtte hverandre i kampen mot overflødige kilo. Bli enige om lengden på turen før den begynner. Gå f.eks 30 minutter i rask gange én vei – øk litt på tempo om mulig, på vei hjem igjen. Da har du og ditt følge fått seksti minutter med god trening, på denne tiden kan dere ha rukket å gå ca 2,5 – 3 kilometer den ene veien, som da blir det dobbelte totalt. Effektivt og helsebringende. Husk å starte forsiktig på de første øktene.

Svømming og sykling er en annen form for god aktivitet om du skyr helsestudioet.

Hva kosthold angår, skal man ikke høre på eksperter som ikke har grunnlag for å dokumentere hva som er sunt. Derfor velger vi å anbefale Helsedirektoratets kostråd, som er dokumentert riktige og sunne måter å leve livet på. Man bør velge sin egen sti, men tenke ut en sunn og klok livsstil for å unngå alvorlig sykdom i for ung alder.

Forøvrig vet mange at man bør spise som mange gjør ved middelhavet. Der nyter man en god rødvin, spiser mye grønnsaker, frukt, fisk, bær og korn, samt rikelig med raps- og olivenoljer. Og ellers rene og sunne råvarer i rikt monn. Hjerte og karsykdommer er svært lite utbredt i disse landene, Hellas, Spania og Italia eksempelvis.

Du skal selvsagt finne din egen gyllende middelvei. Din kropp er ditt kapell, du bør derfor gjør som du selv vil med den.

Husk bare at du har en tilmålt tid og bør derfor gjøre ditt ytterste for å leve lengst mulig. For å få oppleve enda en vår og en ny sommer med alle de fristelser du møter på din vei.

 

Vargas

Pin It on Pinterest