Selveste Jorge Mendes, mannen bak de fleste viktige overganger i den moderne fotballen, deriblant Mourinho og Zlatan til Manchester United – har også en finger med i spillet når Wolverhampton Wanderers nå skifter eiere. 

For mange nordmenn er Wolves mest kjent som laget fra den norske tippekampen på NRK fra sytti og åttitallet. For de som er enda litt eldre husker laget som et av Europas beste på femtallet. Da sloss de om de gjeveste trofeene i de beste cupene og den gang, øverste divisjon i England. I senere tid huskes Wolves som jojo-klubben. Som maktet kunststykke å rykke ned fra Premier League til Championship, så ned til League One, på kortest mulig tid. Den gang var også Ståle Solbakken involvert i klubben som manager, Wolves, som spiller sine kamper på flotte Molineux Stadium, har et snitt på rundt 23.000 tilskuere.

Wolverhampton er en by på nær 250.000 innbyggere som ligger 30 minutter med tog, Nord-Vest for millionbyen Birmingham. En fotballklubb som har slitt de siste årene med manglende sportslig suksess. Klubben har flere fans enn de fleste på nest øverste nivå i England, men fansen begynner å bli utålmodig. En rik eier med sportslige ambisjoner, kombinert med svært mye penger som investeres i klubben, ønskes åpenbart velkommen.

Wolverhampton+Wanderers+v+Barnsley+npower+ndmUrFrNUewl.jpg

Nåværende eier, Steve Morgan, kjøpte klubben for symbolske £10 med lovnad om å investere minst £30 millioner. Selgeren den gang var selveste Sir Jack Hayward som berget klubben da den var på konkursens rand i mai 1990.

Siden september 2015 har Wolverhampton Wanderers vært til salgs. I følge Express & Star, lokalavisen som følger klubbene i West Midland godt, skal forhandlingene om oppkjøpet ha pågått i noe tid, men nå nærmer det seg snart en løsning i følge lokalavisen.

Mannen med lommeboka er ingen hvem-som-helst, men faktisk Kina’s syvende rikeste mann.

Robin Li (47) er internett-milliardær, entreprenør og grunnlegger av den kinesiske søkemotor-giganten, Baidu.com, Kina’s svar på Google om du vil. Skulle kjøpet bli godkjent av alle aktører, vil plutselig Wolves ha den nest rikeste eieren i engelsk fotball. Bare sjeikene til Manchester City er rikere.

I følge kilder nær Jorge Mendes, som også er agenten til både Christiano Ronaldo, Angel di Maria og David de Gea, skal Kenny Jackett, Wolves nåværende manager være på vei vekk. Jorge Mendes skal få i land en avtale med en ny og internasjonal manager til kommende sesong. Inn kommer nemlig spanjolen Julen Lopetegui, som tidligere har trent Porto og aldersbestemte landslag for Spania. Lopetegui har spilt for Barcelona, Rayo Vallecano og Real Madrid.

Spennende tider for alle som liker engelsk fotball generelt og Wolves spesielt. Man kan bare se for seg hvilke økonomiske krefter som slippes løs, om den kinesiske mange-milliardæren kjøper den tradisjonsrike klubben med drakter i «Old gold and Black.»

Vargas12.com følger den engelske fotballen for deg.

 

Vargas

Tags: Jorge Mendes, Julen Lopetegui, Kenny Jackett, Molineux Stadium, Robin Li, Steve Morgan, Wolves

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sverige rystes av overgrepsbølge

Unge menn fra 16 - 18 år, antaster og forgriper seg på jenter i samme alder. Usselt, feigt og utspekulert,...

På menyen – steker du biffen riktig?

Av alle retter som finnes, er det lett å velge favoritt. Biff! Saftig og ikke for mye stekt, men selvsagt...

Lukk