Liker du grøssere? Liker du filmer der menneskekjøtt er på menyen? Da er «The Green Inferno» filmen etter din smak. Kanskje ikke så skremmende, men en fryktelig ekkel film, som kan få deg til å tvile på dine aller nærmeste. 

Et fly styrter, de ombord, alle unge amerikanske aktivister er på vei til Peru. De vil angre for den dagen de ble født når de møter det som venter på dem i urskogen i Amazonas’s regnskog. Uberørt skog, med uberørt innhold fram til nå.

En film som er regissert av Eli Roth, mannen bak blant annet filmen «Cabin Fever» som også er i kategorien skrekk, men gikk på kino så langt tilbake som i 2002.

images-9

 

Det er nemlig de aller beste filmmakerne hva blod og gørr angår, som står bak kannibal-filmen. De aller beste i klassen; Gregory Nicotero og Howard Berger. Hvis navn er synonymt med skrekk på film. De står bak «Cannibal Holocaust» blant flere. Når man ser dette på film, kan det ikke gjøres bedre enn om det skal skje i virkeligheten. Det alene er nok til at du gremmes i kinosetet.

Du går i hvert fall ikke rett på restaurant etter filmen «The Green Inferno» – garantert!

Du husker selvsagt «Fredag den 13.», «Nigtmare on Elmstreet» og «The Grudge» alle klassiske grøssere som gir deg våkenetter i flere uker. «The Green Inferno» er ikke i samme gate. Blodig, ekkel og uforutsigbar ja, men den kryper ikke under huden på deg og blir værende som de andre.

Allikevel vil vi advare mot å se den alene, hvem går vel alene på kino lengre, uansett – du vil huske denne filmen for et par virkelige brutale scener, du vil ikke gå på «blind-date» de neste dagene, og det kan hende du sover med lyset på.

Filmen er en av få som har 18 års-aldersgrense i Norge. Er du en sart sjel, styr unna denne filmen, om du vil deg selv vel.

Eli Roth har lykkes så til de grader med denne filmen og skapt en film med tydelige kulturkollisjoner. «Dum» urban, ungdom møter livets harde realiteter som truer deres eksistens.

Anbefales for genre-elskere. Se den om du tør! Kan hende du angrer …

 

Vargas

Tags: 18 års-aldersgrense, blod, Eli Roth, skrekk, The Green Inferno

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sol, sol og atter sol – pass deg!

Høytrykk på høytrykk hviler over store deler av landet, og slik skal det bli til over 17. mai. Herlig, men...

Champions League – nye regler gir mulighet for 5 lag fra samme nasjon

Fra og med neste sesong, kan f.eks England ha hele fem lag i verdens gjeveste klubbturnering, Champions League. Nye regler...

Lukk