Vi mennesker har en tendens til å tro på det vi ser, vi forstår at tryllekunstnere og andre magikere lurer oss med sine kunstner. Vi lar oss til og med fascinere, men når en mann kommer med påstander om å kunne helbrede, blir det bråk. Uten sammenligning forøvrig.

[poll id=»4″]

Joralf Gjerstad (89), best kjent som «Snåsamannen» skaper voldsomt engasjement og diskusjon for sine evner om å kunne gjøre syke mennesker friske, kun ved håndspåleggelse. Selv kan ikke den gamle mannen på snart nitti år forklare det.

«Jeg kan ikke forstå annet enn det at det må være en kraft fra Gud» er Joralfs egen forklaring. Den troende mannen har vært religiøs hele sitt liv, og velger altså Guds kraft som forklaring på sine omdiskuterte evner.

Dermed er debatten i gang, og derfor har en av Norges fremste dokumentarfilm-regissører, Margreth Olin laget en sensasjonell og oppsiktsvekkende film om mannen fra Snåsa i Nord-Trønderlag. «Mannen fra Snåsa» er også tittelen på en film du kommer til å se, eller høre om at andre har sett og som vil sette spor i sinnet.

220px-Joralf_Gjerstad Joralf Gjerstad Foto: Wikipedia.org

En professor ved universitet i Oslo, har valgt å bruke masse tid og krefter til å skrive bok om Snåsamannen. «Snåsakoden» har forfatteren og altså professoren, Kristian Gundersen kalt boka. Han nekter å tro på Joralf Gjerstad, han mener rett og slett hans påståtte evner er ren svindel. Vel, han om det. Selvsagt er det lett å kalle mannens evner for lureri når man ikke forstår hva som skjer.

I Margreth Olins film «Mannen fra Snåsa» møter vi Mira (12) og hennes pappa Magnus som blir healet, og som har åpenbare smerter før møtet med Joralf. Begge udelt positive, glade og overrasket over å bli friske av mannen fra Snåsa, som ikke gjorde annet enn å ta på dem. De som har blitt friske, tror ikke på Joralf. De vet.

Hva mener du? Kan det være mulig? Er det Guds kraft, eller andre uforklarlige årsaker til at en mann får enormt mye oppmerksomhet? Gi din stemme i dette innlegget, sjansen er stor for at det er like mange som tror, som ikke tror.

For det er nemlig hevet over enhver tvil. Mange tusen mennesker har møtt Gjerstad, og hatt god nytte av det. Hvorfor han ikke klarer å gjøre alle friske, er enda et spørsmål som setter debatten i sving.

Som forfatter, skribent, blogger, far og åpen for alternative måter å tenke på, er jeg selv ikke i tvil. Joralf Gjerstad har varme hender, han gjør mennesker friske, han har synske evner, til og med hjulpet politiet i en rekke forsvinningssaker, og han er sterkt troende. Ingenting av dette, er bevis for at mannen er et unikum som ingen kan forklare, men jeg er helt overbevist om at mannen snakker sant.

Det hele bunner ut i alternativ behandling, eller skolemedisin. Er alt annet enn skolemedisin svada?

Vi må innse at det ikke et alt vi mennesker skal forstå, men at det faktisk finnes ting som ikke lar seg forklare. Så mange mennesker har blitt friske, den eldre mannen har ingen økonomisk vinning på sine evner, og han har alltid vært åpen om at han ikke kan forklare sine evner.

Joralf Gjerstad (89) er kjent som angivelig synsk og helbreder med «varme hender». Gjerstad er fra Snåsa i Nord-Trøndelag, og er kjent som «Snåsamannen», eller som «Snåsakallen». Gjerstad ble født inn i enkle kår og fikk bare fem års skolegang.

Wikipedia

Om du enten velger å tro på Snåsamannen, eller om du er i tvil eller er skråsikker på at dette er tull og tøys, så gå på kino og se filmen. Kanskje kan det være med på i gi deg en annen mening, eller gi deg de svar du behøvde for å være trykk på din mening.

Mannen som selv påstår at det må være Guds kraft som har gitt han denne gaven, å helbrede de som har behov for det, ikke alle, men mange – har nå sluttet med dette for alltid. På grunn av sin alder og av hensyn til egen helse.

Tror du Joralf Gjerstad kan gjøre andre mennesker friske, bare ved å ta på dem?

Filmen, «Mannen fra Snåsa», av Margreth Olin, har premiere fredag 22. januar på kinoer over hele landet.

 

Vargas

Tags: "Mannen fra Snåsa", alternativ, Film, Gud, healing, håndspålegger, Joralf Gjerstad, Margreth Olin, skolemedisin, Snåsamannen

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forfatter, men ikke forlag? Vi gir deg gratis markedsføring!

Mange forfatterspirer sliter med å bli antatt, og er du debutant i tillegg, er det kanskje kun 2-3% sjansen for...

Døden – dette skjer med deg, men hva innebærer det?

Døden er sannsynligvis endestasjon, over og ut. "Punkt slut" som svenskene vil kalle det. Noen vil mene å påstå at...

Lukk