Intelligente vesner. Det påstås at det er vi menneske, de eneste på kloden. Noen vil kanskje være uenig. Tanken på at det kanskje finnes liv der ute har slått deg også. Ikke sant?

Vi vet ikke, men sjansene og sannsynligheten større enn planeten Tellus er den eneste med intelligent liv. Forskerne strides, men når vi kjenner størrelsen på vår egen galakse og verdensrommet – som stadig utvider seg, er det kanskje snakk om tid før vi får kontakt.

En av de menneskene som utvilsomt har intelligens, og som vet mye om verdensrommet er Stephen Hawking (74).

Den britiske fysikeren som har har skrevet en rekke bøker om tema universet, om sorte hull, om planeter og stjerner, og som har kommet med kontroversielle kommentarer som «Gud skapte ikke universet», er verdt å lytte til. Hawking har en motonevronsykdom, som har bundet ham til rullestolen i store deler av livet.

Til tross for den alvorlige sykdommen, er Stephen Hawking blant de mest innflytelsesrike mennesker på kloden.

What  looks like a Galaxy is coffee grounds in a white cup. A very little part of the cosmos. Kaffeesatz Lesen - veröffentlicht = es ist für jeden Menschen, nicht für bestimmte Leute. Was wie eine Galaxie aussieht ist Kaffeesatz kein Kosmos in der Tasse

Ingrid Hedbavny via Compfight

https://www.youtube.com/watch?v=a8zqR4X6sSE

 

I en rekke bøker og filmer er det tegnet bilder av hvordan vi ser for oss fremmede oppfører seg, i møte med oss. Ofte går det galt, ofte er fremmede vesner som vi husker E.T skremmende av utseende og vil ta over kloden vår. Moder jord, planeten Jorden er mer enn 5 milliarder år gammel. Intelligent liv slik vi ser det, har eksistert i noen få tusen år. om vi regner Homo Sapiens, det tenkende menneske som våre aller første skapninger som kunne kommunisere med andre skapninger.

Stephen Hawking er ikke i tvil. Det er intelligent liv der ute. Vi må bare være forsiktig når vi får muligheten til å si «Hei.»

Hvor langt intelligent liv er kommet i sin utvikling, sammenlignet med vår, er en av grunnene til at det kan være direkte livsfarlig å forsøke å ta kontakt. Hvorfor de søker seg mot vår galakse, eller om de allerede holder til i nabolaget, og hvorfor de har interesse av oss, er noen av mange spørsmål ekspertene stiller seg.

Tellus er utvilsomt en helt spesiell planet som har fått utviklet i seg i fred og ro i milliarder av år, uten menneskelig forstyrrelser. Den har en atmosfære som beskytter oss og gir oss nødvendig oksygen slik at alt liv kan puste. Vi har hav som også gir oss livsnødvendig næring til vår eksistens. Jorden, utvilsomt et paradis, uten menneskene.

Men hvorfor, når og hvordan når vi kontakt med fremmede fra en annen verden, en annen galakse eller et annet univers? Eller er det de som finner oss først og kommer overraskende på besøk med uidentifiserbare, flyvende objekt, såkalte UFOer?

Kanskje det aller største spørsmålet som vi ønsker svar på, men som også kan bli vår bane – er vi alene? Eller, er det slik ekspertene tror, at det kun er snakk om tid før vi får kontakt med andre intelligente vesen?

En rik russer, Yuri Milner, har tatt med seg Stephen Hwaking og en lang rekke andre forskere, for å forsøke å finne dette svaret.

Tror du det er liv der ute, som gjør at vi kan motta kontakt utenfra?

 

Kilde: Wired.co.uk

Vargas

Tags: alene, kontakt, selskap, Stephen Hawking, Tellus, Universet, verdensrommet, Yuri Milner

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julen 2016 er avlyst!

Det hadde tatt seg ut! Tenk hvor mange skuffede barn vi har fått her i landet. Om julen ikke ble...

Sparer du til egen begravelse?

Ja, for du vet du skal dø? Ikke sant? Døden kommer til oss alle. Og da er dette livet over....

Lukk