Voldtekt – som far så sønn

Menn som ikke forklarer sin sønn eller sønner hvordan en kvinne skal behandles, har mindre forutsetninger for å vise respekt. Menn som har barn, som er voldelig og voldtar – har stor sjanse for å videreføre den livsførselen. 

Menn som derimot forklarer sine håpefulle at det er både krenkende, feil, forkastelig og ulovlig å forgripe seg på kvinner, gir barna et grunnleggende fundament som de bør leve etter når de blir eldre. Uten at det helt åpenbart ikke kan gi noen garantier for noe som helst. Menn, fedre og foreldre, bør legge ned en innsats for at sønnene ikke skal havne bak lås og slå på grunn av et forkvaklet kvinnesyn.

I alt for mange land, er nemlig de fleste yngre kvinner fritt vilt. De er ikke engang hevet over kyrnes levestandard.

hqdefault-3

Å voldta, forgripe seg eller ikke akseptere et nei fra en kvinne er alvorlig. I flere land er det nemlig den nærmeste familie som straffer jentene i familien, ofte med døden som resultat, hvis datteren på noen måte har bragt skam til familien. To forskjellige hendelser – begge rammer kvinnene hardt. Æresdrap og voldtekt.

Mange unge norske menn kan ha et forvrengt kvinnesyn av flere årsaker. Nettporno, musikk-kulturen eller de religiøse kulturene som gir familier «rett til» å ta livet av en kvinne, fordi hun har gjort handlinger i mot familiens vilje. Hore eller madonna? Norske menn, de aller fleste, viser norske kvinner den respekt de fortjener. Dessverre er utviklingen hos unge menn, at det er ikke så farlig å voldta. Det er her foreldrene bør komme på banen, og det brennkvikt.

Til og med egne venner av det motsatte kjønn, kan få gjennomgå av unge norske menn.

Venner skal beskyttes og omgås med i fortrolighet. Ikke pules. En selvfølge for de fleste, dessverre ikke for alle. Derfor er antall voldtekter et stadig økende problem i flere norske miljøer. «Fucking good friends» er noe annet. Det er sex mellom venner som er avtalt. Å forgripe seg mot en man er fortrolig med, som fram til dette har vært en venn, er uakseptabelt og ondskapsfullt og selvsagt forbudt. 

Unge menn skal før eller siden selv bli far. Ikke alle, men mange.

Da skal han tenke seg godt om, tenke på den gang han selv var ung. Om det første barnet ble en datter, og som 16-åring skal hun på skoleball. Der hun møter en person som lignet hennes far i handling. Som tvang seg på henne, dro henne ut i skogen og voldtok henne – med saks. Og drepte henne etterpå.

Slik skjer, også i Norge. Fordi noen menn tror det er helt ok å behandle kvinner på den måten.

Norske unge menn bør ta grep. Vise at de er langt mer oppegående enn den dystre statistikken som viser skremmende tall. Lykkelige og trygge kvinner gjør menn til bedre mennesker. Vis at du fortjener henne gjennom å behandle henne med kjærlighet og respekt.

Den aller største utfordringen er det håpløse paradoks, at 8 av 10 voldtekter henlegges. Dessverre.

 

Vargas

5 thoughts on “Voldtekt – som far så sønn

 1. Det virker som om mange ikke forstår hvordan ting fungerer. En gutt lærer ikke hvordan han ikke skal voldta. Det er ikke slik at fedre rundt omkring setter seg ned med sønnen sin og forklarer hvorfor han ikke skal voldta. Dette er noe normale mennesker forstår selv. Hvis en gutt voldtar, så er det fordi han er syk i hodet, han har vært siden han ble født og han vil være det til han dør. Det var aldri noen som forklarte for meg eller de andre jeg vokste opp med, hva voldtekt var og hvorfor det var feil. Det å med makt overfalle noen og voldta dem er ikke noe du gjør ved et uhell, du må være syk i hodet for å få det til. Så jeg vil gjerne si en ting til alle kvinner som snakker om at «gutter og menn må lære å ikke voldta»; sett dere ned og hold kjeft. Dere vet åpenbart ikke noe om det dere snakker om. Voldtektsmenn er voldtekstmenn fra fødslen av og det har ingen betydingen hva man sier til de, det forandrer ingenting. De bryr seg ikke, de vil bare ha fitte uansett. Fordi de er gale og syke i hodet.

  1. Hei

   Ingen er født til å voldta. De som voldtar kan gjøre det i affekt, som en planlagt handling eller man kan forgripe seg mot en som sover. Ingen er uansett født som voldtektsmann. Tull og tøys.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

   1. Seriøst? Du vet ikke engang at det er genetiskt? Hvordan kan du skrive om ting du ikke vet noe om? Du tror altså at en mann plutselig voldtar uten grunn? 🙂 Jeg er ferdig her, jeg kan ikke diskutere ting med folk som ikke vet hva de snakker om. Ingen er født til å voldta, herregud, det er jo akkurat det de er, det er det som er problemet og det er derfor det er umulig å stoppe en voldtteksmann ved å snakke til han.

    1. Jeg leser hva du skriver, og verdens enkleste måte å unngå en debatt på er å stikke av. Det beste beviset som finnes for at du skjønner at du har tatt feil.
     Ingen er født til voldta, det er innlysende.

     Vargas

 2. En ting med voldtekt som er fryktelig irritrende; det problemet kan enkelt løses. Hver gang en mann blir dømt for voldtekt, så kjører vi han ut i en skog, dytter han ned i et hull og fyller igjen hullet. Så drar vi hjem og spiser middag. Fordi; en voldtektsmann er voldteksmann for livet, han vil gjøre det igjen, hver gang han får sjansen. Så det eneste fornuftige er å ta problemet ved roten. Og hvis monsteret skulle få barn, så har de barna genene til en voldtektsmann, det er ikke ønskelig og veldig dumt. Men istedet gjør vi ingenting, vi lar de holde på. Så da er det vel det samfunnet vil, slik vil vi ha det. Så vi har ikke noe å klage over. Man kan ikke la være å rydde opp i problemer og samtidig klage over problemene, det er noe bortksjemte små barn gjør.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.