Æ har dummet meg ut – hilsen REMA 1000

Jada, de fleste er allerede lei TV-reklamen om Remas nye app som skulle i følge matkjeden selv, revolusjonere kolonialbransjen. Flott at prisene senkes, men noen nyhet er det jo ikke.

Les også: Ja-maten du ønsker å spise i 2017

Appen «Æ» som Rema 1000 nylig lanserte, gir altså kundene 10% rabatt på frukt og grønt, noe som de fleste andre kjeder har drevet med i lang tid. I tillegg ønsker Rema 1000 og gi kundene 10% rabatt på varer som kundene kjøper mest av. Alt dette er kopi av konkurrentene. Kjøpsutbytte, var COOP først ute med, og de har operert med dette det lenge, til sine medlemmer.

NorgesGruppen hadde i 2016 41,2 prosent av dagligvaremarkedet, Coop 27,9 prosent og Rema 24,2 prosent. Coop har hatt videre vekst og kan nærme seg 30 prosent, mens Rema ikke har vunnet store markedsandeler i 2016.

Kilde: VG.no

Amman - Watermelons

Magnus Halsnes via Compfight

2017 kommer til å gå inn i historien som den aller tøffeste for alle kjedene, og se ikke bort fra at flere butikker kan gå konkurs i løpet av året. Årsaken er grådighet og dårlig planlegging. Og Rema 1000 framstår kanskje som mest desperat av lavpriskjedene.

Les også: Prisbevisst?

Kjedene ønsker å vinne markedsandeler, være laveste på pris og i tillegg slå konkurrentene. Det kan slå tilbake på de respektive kjedene for de det bygges for mange butikker, ofte utelukkende for å ta kundegrunnlaget fra andre butikker fra andre kjeder.

Ser du en Rema, er ikke KIWI eller andre langt unna. Ofte faktisk rett over gata, det er selvsagt ikke tilfeldig.

Selvsagt er det bra for kundene og forbrukerne at kjedene sloss om kundene. Det gir lavere pris, men her har etter vår mening Rema 1000 dummet seg ut, med å tro at de lanserte en «verdens nyhet» med «Æ» appen. Rabatt på frukt er intet nytt, og det hele faller på sin egen urimelighet, all den tid KIWI har 15% rabatt på all frukt og grønt. Men kun for kunder med KIWI- medlemskap.

Rema-eierne, kan i framtiden kan komme til å selge seg ut. Udramatisk i så fall så lenge familien-Reitan får kontraktfestet at kjeden skal gjøre sitt for å være lavest på pris. Kjøperne av Rema 1000 blir eventuelt investeringsbanken, Goldman Sachs. Prislapp. 50 milliarder kroner. Foreløpig er salget lagt på is, men alt har sin pris.

Enn så lenge bør du være årvåken og ikke la deg lure av heftige TV-reklamer og aggressiv markedsføring. Priskrigen har så vidt begynt, og det kommer til å bli kundene som sitter igjen med gevinsten. Da er det viktig å handle riktig.

Om du velger COOP-Extra, KIWI, Bunnpris, COOP-Prix eller Rema 1000, husk, at det er mye mer penger å spare på andre ting enn mat, for den vanlige forbruker. Er du prisbevisst nok, vet du sikkert svaret på det.

 

Vargas

4 thoughts on “Æ har dummet meg ut – hilsen REMA 1000

 1. Man kan jo lure på hvorfor Coop Extra øker da. Mulig kundene tror det betyr Extra billig. De er dyrere enn Coop Prix…
  Rema bommet med Æ og bestevenn fordi de glemte at det er kundene de skal være bestevenn med. Alle kjeder forhandler seg frem til rabatter hos leverandører, men det må de holde på bakrommet. Kundene gir vel blanke i den diskusjonen. Hadde Reitan vært smart, hadde han også holdt seg på bakrommet og heller byttet ut varer i stillhet sånn litt etter litt. Æppen gir jeg blanke i. Jeg er en av dem som ikke har fancy mobiltlf . Min enkle mobil kan ikke anvende apper. 🙂

  1. Hei

   Rema 1000 har nok feilberegnet folks prisbevissthet og lojalitet. De fleste kundene har sine faste
   produkter de gjerne ser i hyllene, og går til andre butikker om de brått er bortre fra f.eks Rema.
   Æ-Appen er populær den, men tror Rema angrer på at den ble introdusert på den måten den ble.
   Coop Prix har i gjennomsnitt en dyrere prisgruppe-skal enn Coop Extra, som er kjedens billig-variant.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.