Annonsere? Tenk globalt, tenk internett

Om du sitter på penger som skal brukes på markedsføring via nettet, bør du tenke langt utenfor boksen, nabolaget lokalt. Du bør tenke på kundene på andre siden av kloden. 

Lest? Kan nok penger bety alt for deg?

Uavhenging om du skal syltetøy, biler, tatoveringer eller leiligheter – markedsføring er alltid viktig og skal du gjøre dette riktig, bør du tenke globalt. På den måten kan dine produkter kjøpes av millioner av mennesker i stedet for noen få hundre, eller noen tusen.

Coca-Cola er blant verdens største merkevarer, kanskje den største, og har blitt det av flere grunner, men en nøye planlagt reklame-strategi gjennom mange tiår, har gjort at den sorte brusen har en meget sterk markedsverdi.

Derfor ser du også denne logoen, nesten uansett hvor du snur deg eller reiser, særlig i USA. Og skal ditt produkt bli stort og mektig, bør du se for deg logene, eller navnet på ditt produkt – hvor som helst og over alt.

Bloggeren, Arianna Huffington er et annet eksempel på glimrende markedsføring og vellykket strategi – via internett. Den greskfødte bloggeren Arianna skrev på sin blogg, ble raskt stor og mektig – veldig likt Isabella Löwengrip i Sverige, men hun skrev mer om nyheter, business og politikk fra sin base i USA.

Mektige AOL fikk snusen i bloggen, og gav Arianna et tilbud hun ikke kunne takke nei til, nemlig $315 mill. og hvor bloggeren selv i dag er sjefredaktør.

Lest? Vil du lære å spille casino online?

Hva du gjør for å bli sett og lest, spiller liten rolle så lenge du stiger i verdi som bedrift via internett, det handler alltid om progresjon, inntjening, antall lesere og klikk.

Via sosiale medier alene, finnes det unike muligheter for mindre, mellomstore og større bedrifter. Problemet for mange slike er at de ikke vet hvordan dette fungerer og hvor de skal starte.

Sophie Elise hadde aldri blitt styrtrik om ikke fjortisene hadde ‘spammet’ henne med klikk og kommentarer. Toppbloggeren skrev neppe et seriøst eller reflektert blogginnlegg før mange år etter at hun ble kjent og rik. Men på veien tjente annonsørene store summer, fordi titusenvis av lesere klikket på nettopp hennes nettside, som igjen gav Sophie Elise tittelen: Norge mektigste, i norske medier.

Uten sammenligning forøvrig bør du tenke større enn du sannsynligvis gjør i dag, for å bli rik – om ikke berømt. De færreste som ønsker å bli rike via internett, har behovet for å bli kjendis. Men du bør kanskje tenke litt som toppbloggerne. At det er en verden der ute og det er nettopp denne du vil nå ut til.

Lest? Markedsføring? Les!

Kundene, som gjerne snakker et språk du ikke skjønner, gode nok oversettelsesprogrammer løser denne utfordringen for deg, alt du har å gjøre er å bruke nettet, for alt det er verdt, samt å ha et godt nok produkt – som så mange som mulig vil ha.

Ett eksempel til: Hva tror du folkene bak Pokemon-GO appen tenkte, når en hel verden lastet ned nettopp denne appen? Det ble en global happening i løpet av noen få uker. Riktig nok en boble som sprakk, kanskje etter et år, men likevel en dundrende suksess.

Apropos – du har sikkert en ‘finger-spinner’ liggende å slenge du også? En annen populær hype, om ikke global, så i hvert fall nordisk suksess.

Trenger du reklame, annonseplass eller behov for markedsføring? Da er du faktisk kommet riktig. Bruk internett for alt det er verdt, det kan gjøre deg usedvanlig rik. I en fei. Og vi er her for å hjelpe nettopp deg.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.