Borgerstyrt Personlig Assistanse – kan du få det? Ta testen!

BPA er et offentlig velferdstilbud, ikke alle er klare over at de har alle rettigheter til å få. Og som kan gjøre livet enklere, for den enkelte. Her kan du ta testen, kanskje endres livet ditt fra i dag?

Det finnes nemlig en rekke grunner til at man kommer til å trenge personlig assistanse i løpet av et langt liv. BPA = Borgerstyrt Personlig Assistanse, fungerer som et alternativ til det offentlige omsorgstilbudet og de tradisjonelle hjemmetjenestene.

Om du kan få BPA, finner du raskt ut ved å ta testen.

Kjernen i BPA er å selv kunne bestemme, ved å ansette sin egen assistent som kan hjelpe til med de fleste behov i hverdagen. Folk er forskjellige det samme er den enkeltes oppgave for en bedre tilværelse. Ulike krav i ulike alder kan behovet for hjelp melde seg. Da er det viktig å vite om sine ulike krav og rettigheter.

Fra 1. januar 2015 ble BPA rettighetsfestet i Norge. Svært få vet nemlig om sine rettigheter. Kjenner du noen som sliter i hverdagen alene og har behov for en assistent, gi dem et hint om BPA. Det kan endre livssituasjonen for den enkelte, men kun til det bedre – gjennom å få den hjelpen og assistansen man har bruk for.

  • Den som får innvilget BPA, står selv ansvarlig for følgende punkter:
  • Rekruttering og ansettelser
  • Opplæring og arbeidsledelse
  • Organisering av arbeidet
  • Utarbeiding av godkjente arbeidsplaner

Sliter man med å være sin egen sjef av ulike årsaker, kan man søke om å få en stedfortredende arbeidsleder, som regel en nær pårørende.

Alle norske kommuner har plikt til å ha et tilbud om personlig assistanse, organisert som BPA. Alle kan søke og ha rett til å få sin søknad vurdert, med noen få forbehold.

  • Du må ha et langvarig assistansebehov, utover 2 år
  • Du må ha minst 32 timer behov for assistanse per uke
  • Du må være under 67 år

Bruk din rettigheter, ta testen og begynn ditt nye liv med en assistent, som assisterer deg i din hverdag.

 

Kilde: OptimalAssitanse.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.