Lykken er nok likes!

Om lykken var nok ‘likes’ burde du ha vært online og koblet opp mot sosiale medier – døgnet rundt. For mange unge er dette dessverre en del av livet og hverdagen.

Lest: Foreldre verre enn barna på sosiale medier

Til og med Sophie Elise har innrømmet at hun har jobbet på spreng i årevis – for å jage nok klikk, flest mulig ‘likes’ og stadig større overskrifter.

Toppbloggerne har blitt søkkrike på å skape seg et navn i bloggosfæren og de kan alt som er nødvendig å vite om sosiale medier. Sophie Elise er kanskje best i klassen i så måte. Rik har hun også blitt, både på grunn av bøkene hun skriver, og bloggen hun har levd av i flere år.

Men alle disse rike bloggerne og deres lesere, vil før eller siden slutte å surfe, slutte å klikke og gå videre med sine liv. Neste generasjon fjortiser vil kanskje legge vekk smart-telefonen for godt. Ekspertene mener nemlig at det er få år til enorme endringer skjer i teknologien, som Norge og nordmenn er i første rekke å motta og tar i bruk.

Fram til da, si til 10-15 år fra nå, vil derimot bloggerne lede an i sosiale medier, ha flere lesere enn de fleste nettaviser og gjøre seg enda litt rikere. Problemet er at mange unge vil slite psykisk, jo større jaget etter ‘likes’ vedvarer.

En stor nasjonal undersøkelse viser at 8.-klassinger i USA som bruker mer enn 10 timer i uken på sosiale medier har 56 prosent større sannsynlighet for å svare at de er ulykkelige. Mens ungdom som bruker mindre tid på nett enn gjennomsnittet, og mer tid med venner ansikt-til-ansikt, har lavere sannsynlighet for å være ensomme og deprimerte.

NRK.no

Tenk hva du egentlig går glipp av, om du ikke løfter blikket fra skjermen snart, og lever livet slik det er ment.

Det er alltid et bilde du er fornøyd med som så gjerne burde vært formidlet til omverdenen via Snap eller Instagram, men kan du kanskje droppe det, denne ene gangen, slå av telefon og være avslått? Forbli off-line? Sjansen er stor for at du ikke klarer det, og dermed har du et problem.

Lest? Avhengig? Hvor ofte sjekker du sosiale medier?

Om du får glipp av noen dager med oppdateringer på Facebook? Kan verden gå videre av den grunn? Tenk å bare lytte til fuglekvitter, barnelatter og kjenne gresset mellom tærne og sola som varmer deg i nakken. Mens boblene fra glasset med duggfrisk Cava, stiger opp mot det halve jordbæret og kile deg i ganen gang etter gang til flasken er tom.

Lykken vil aldri bli nok ‘likes’. For hva er nok? Hundre? Tusen? To hundre tusen? Tre million? Du lurer deg selv til å tro at lykken handler om hva andre måtte mene om deg, like deg og at du dermed blir eller er populær nok. Først når du tør å være deg selv, på bakgrunn av hvem du faktisk er – bør du vurdere hva dine ekte venner, faktisk mener om deg.

Å la verden seile sin egen sjø, ved å ta fri fra Trump, Syria, sosiale medier og flyktningekrise er å gi seg selv en time-out. Å kjenne at blodet bruser for deg selv i sjel og hjertet, uten forstyrrelser fra updates, ‘likes’ og klikk fra lesere. Kanskje kan det å være offline – være akkurat det du trenger nå.

Real or fake News? Deal with the real life. That’s more important!

 

Kilde: NRK.no

Vargas

2 thoughts on “Lykken er nok likes!

 1. bra sagt 🙂 Selv føler jeg at til tider må jeg reise til hytta uten internett for å virkelig klare å slappe av, da forventningene er så store hjemme («jeg ringte deg for 5 min siden, hvorfor svarte du ikke??») – må liksom vekk for å virkelig ha en unnskylning for å logge av :p

  1. Hei Lisa

   Godt poeng og slik er det nok for mange. Du er heldig som har den flukt-muligheten.
   Å være online burde vært noe man benyttet seg av innimellom, men for stadig
   flere er det et must, hele døgnet. En skummel utvikling.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.