Ny manager sparket i Premier League!

Galskapen vil ingen ende ta. Femte manager fikk i dag parken i en Premier League-klubb, og denne gang erfarne Tony Pulis i West Brom.

Lest? Premier League – julen 2017

Berettiget eller ikke; det er kun spilt  12 kamper av årets sesong, WBA står uten seier på 10 kamper, og ligger rett over nedrykksstreken. Tony Pullis har vært manager i West Midlands klubben siden januar 2015.

 

Nå er det over for 59-åringen, som har vært manager for hele åtte andre engelsker klubber, der i blant Stoke i to perioder, Crystal Palace og Bournemouth.

Fra før kjenner vi de faktiske forhold i den øverste divisjonen på ball-øya. Allerede etter forrige runde, måtte Slaven Bilic forlate West Ham etter en lang rekke med svake resultater. Før dette ble Ronald Koeman erstattet i Everton av samme årsak. Craig Shakspeare måtte forlate Leicester, og Frank de Boer måtte gå fra jobben som manger for Crystal Palace – etter kun en håndfull kamper, alle endte i tap.

Bruk og kast-mentaliteten er ikke så markant noe sted, som nettopp i den engelske fotballen. Premier League og Championship er ille, rett bak kommer League One. Som om det er akseptert og endel av fotballfilosofien i styrerommene, rundt om på de britiske banene.

Lest? Rykker Aguero og City ifra?

Nok er nok, raskere i England enn noe annet sted – uten at vi har stått med stoppeklokke. Engelsk fotball er ettertraktet verden over, sportslig suksess er viktigst, da har man sjelden tid til å vente at resultatene skal komme. Tre, fire eller fem tap på rad og det er nok. Da er det ofte over.

Gary Megson, som har vært Pulis’ assistent, tar over for WBA inntil videre.

Nå spørs det hvor lenge Paul Clement i Swansea får beholde jobben. han ble ansatt i januar i år, men ligger skremmende dårlig til i Premier League. «Svanene» har vunnet kun to av tolv kamper, men har tapt de fire siste og ligger nest sist på tabellen.

Lønna er bedre enn du kanskje forventer, men å være manager i Premier League er så uforutsigbart at du ikke kan bruke mye av pengene du tjener. Dagen etter utbetaling, kan det hele være over.

Særlig om du taper flere kamper enn du vinner som manager.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.