Orkanen Irma kan knuse Florida!

Ifølge meteorologer som følger tidenes farligste og kraftigste orkan nøye, kan «Irma» knuse alt på sin vei når den treffer Florida om kort tid. 

Huffington Post skriver i dag på lederplass at befolkningen i området som blir rammet, ber for sine liv. Orkanen er oppjustert til styrke fem, av fem mulige, og vindstyrken er mål til  300 km/t, noe som er dødelig og livsfarlig.

The National Hurricane Center called the category 5 hurricane «Irma» «extremely dangerous.»

Huffington Post

 

Innbyggerne i regionen Barbuda-øyene og nord til Florida er vant til sterke vinder og orkaner, men «Irma» er den aller farligste, og ingen har opplevd slike vinder med slik styrke i tillegg til all nedbøren den bringer med seg.  Glem den tropiske orkanen «Katarina» som tok 1833 liv, og var den mest kostbare naturkatastrofen som hadde rammet USA – noen gang i 2005. Den la byen New Orleans under vann. Vindstyrken den gang, ble målt til 280 km/t.

Også orkanen «Andrew» som rammet Florida i 1992 er det mange som husker for sine enorme vindstyrke målt til 282 km/t. Den gang ble 65 mennesker drept.

Myndigheten har beordret ekstra hjelpemannskaper inn i regionen, men vindstyrkene som er på vei mot kysten av Florida, kan ingen mennesker stå i mot. Naturkreftene som nå rammer Puerto Rico vil ta strømmen, gjøre store ødeleggelser og legge et stort antall hus og eiendommer i ruiner. Også infrastrukturen kan bli ødelagt, oversvømmelser er allerede meldt og hjelpemannskaper er forsinket inn i kriseområde.

Irma vil ta liv, det er foreløpig usikkert om hvor mange som vil bli rammet.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.