Overskriftene som lurer deg

Du ser det hver eneste dag, i samtlige nettaviser, hos bloggere og annonsører. De vil så inderlig gjerne at du skal klikke deg fra til nettopp deres annonse, derfor er kreative overskrifter nøkkelen til å lure deg. 

Du klikker når det du leser pirrer din nysgjerrighet. Disse kalles «clickbaits». Der du er byttet.

«Du vil ikke tro hva som skjedde videre i denne utrolige videoen!» er et eksempel, et annet er som følger: «Se hva som kom ut av kvisen til Trude» osv. Skrevet for å få deg inn på akkurat denne nettsiden som utvilsomt er full av reklame-annonser som igjen skal gi deg et unikt tilbud, du bare må ha.

Her har vi plukket ut noen eksempler som åpenbart skal få deg og meg inn på nettsidene, med en spekulativ overskrift:

  • «Andrea hører for første gang, så kommer kjærestens overraskelse» (Dagbladet)
  • «Slik slo 99 kilo tunge Sara tilbake mot kritikerne» (TV2.no)
  • «Bildet ser normalt ut, men teksten under får tusener til å gråte» (Nettavisen.no)
  • «Fire grunner til å droppe påskefjellet» (VG.no)
  • «De er alene i heisen. Det kameraet filmer mannen gjøre, går som en farsott på nettet» (Viralomania.com blogg)

Half an hour of web adsCreative Commons License

Daniel Oines via Compfight

De fleste vet at det er mye penger i annonser hos de aller største nettstedene. Bloggere gjør seg steinrike ved å skrive hva-som-helst, og annonsørene betaler villig vekk, bare annonsene kommer ofte nok. Da er det selvsagt svært viktig å få leserne til å fanges av nysgjerrighet – nok til å klikke på nettopp deres artikkel.

Ofte er overskriftene presentert som en nyhet, eller en begivenhet «alle» klikker på, «du vil ikke tro det» – type bannere, som skal gjøre deg interessert nok til å klikke. Lar du deg lure, blir du ofte overrasket over det smale innholdet.

Et eksempel til, er TV2.no som i hver eneste nyhetssending har en presentasjon som henvises til TV2.no

Arill Riise er «best».

Han sier noe som ligner på: «Se den utrolige videoen der reporteren forsvinner i løse lufta, på TV2.no»– åpenbart for å skaffe klikk til nettsiden, en nettside der det bogner med en rekke annonser. Ching-ching, penger i kassa.

Nettavisen.no er kanskje det nettsted i Norge som har flest annonser og reklame-bannere på sine sider. Noe som gjør denne nettsiden til en versting i bransjen. Det er vanskelig, om ikke umulig å skille hva som er en ekte artikkel og hva som er bevisst plantet annonse med reklameinnhold.

Dette er selvsagt lov, ellers ville nettavisene og bloggerne fått passet påskrevet og blitt pålagt å endre sine rutiner hva annonsering og reklame angår. Du som bruker av internett og som leser av nettaviser og blogger, bør være observant og kanskje bevisst hva du klikker på.

Papiravisens død gir nettavisene større markedsandeler, konkurransen er tøff og nådeløs. Det er deg som kunde alle er ute etter, og vi vil i årene som kommer, se en merkbar endring i måten å få deg inn på de helt spesielle nettsidene. Overskriften er helt avgjørende for å pirre din interesse. Du som potensiell kunde vil kunne få reklamebaserte annonser trykket opp i ansiktet hele døgnet. Både på nett og mobil.

Hva synes du om det?

Vargas12.com har siden 2010 hatt annonseinnhold på hovedsiden, og slik vil det forbli. Vi har, til forskjell fra en rekke andre større bloggere og nettaviser, alle artikler og blogginnlegg gratis og tilgjengelig – døgnet rundt. Vi føler derfor at vi har ryggen fri til å fortelle deg som leser om reklame-jungelen der ute.

 

Vargas

One thought on “Overskriftene som lurer deg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.