Premier League – spenningen som forsvant

Alle fans av Premier League, hadde enorme forventinger til inneværende sesong, men spenningen uteble, Chelsea ble rett og slett for gode. 10 kamper før slutt er realiteten all spenning over.

Hvem som tar de neste plassene er viktig, men ikke særlig spennende.

Chelsea trenger kun 21 poeng på de siste 10 kampene for å hente hjem seriegullet.

Antonio Conte har styrt Chelsea-skuta fra seier til seier, med til dels glitrende fotball med stjernespillere som leverer varene, nesten hver gang. Eneste uromoment i en periode rundt juletider, var Diego Costas flørt med kinesisk fotball, en flørt som muligens ble skapt av britiske medier – hva vet vi?

Det vi vet og er helt sikre på, er at denne sesongen tilhører Chelsea og ingen andre. Kanté, Willian Costa og Hazard har vært strålende. Resten har vært meget gode. Italieneren kommer til å hente 4 spillere i sommer, forsterkninger som skal gå rett inn i laget, et lag som tidvis har vært fantastiske denne sesongen.

This is the first season for me at Chelsea and for sure when you have the possibility to work more years with the team you can improve, you must improve. It’s normal. This season is very important because my players are understanding my idea of football. They are adapting to my system, to my philosophy of football. We are building something important.

Antonio Conte

Liverpool har hatt en middels sesong, som startet bra. Slått ut av lille Wolves i FA-Cupen, mistet alt for mange poeng mot antatt svakere motstand i serien – særlig på bortebane. Tapene mot Hull og Bournemouth var tunge for fansen. Skal man være med å sloss om seriegull, bør særlig disse kampene gi tre poeng. Klopp kommer til å rydde stallen i sommer.

Arsenal åpnet svært bra, men har etterhvert dummet seg ut i kamp etter kamp og er nå helt nede på en 6. plass. Mulig har spekulasjonene rundt Arsene Wengers framtid vært et for stort uromoment i troppen. Denne avgjørelsen er nå tatt og franskmannen blir værende på Emirates, kanskje kan de få en verdig avslutning på en begredelig sesong, tross alt.

Tottenham er det eneste laget som er igjen, som har en viss sjanse til å ta igjen Chelsea, men bare om man er spurs-fan, eller matematisk geni som ser noe vi andre ikke klarer å regne oss fram til. Mauricio Pochettino har fått fart på spillerne sine, men litt krise å miste viktige Harry Kane resten av sesongen. Møter dessuten både Arsenal, Manchester United og Chelsea i løpet de siste ukene av sesongen. Sistnevnte i semifinalen av FA-Cupen.

Manchester United har spilt mange kamper siden de gikk til finalen og vant ligacupen, helt siden i høst har det vært en stigende kurve for de røde djevlene. De er med i Europa League og har spilt lenge i FA-cupen samt tett program i serien.

Har snudd en dårlig trend med svake resultater til seire og sanket poeng. Gikk forbi Arsenal på tabellen etter å ha banket Middlesbrough nylig. José Mourinho har ikke tapt i Premier League siden 23. oktober, da Chelsea vant hele 4-0. Spiller for ofte uavgjort til å ligge høyere enn den 5. plassen de innehar på tabellen foreløpig. Har absolutt los på en topp fire plassering, som gir kvalifisering til Champions League. Ligger 4 poeng etter Liverpool, med to kamper mindre spilt.

Manchester City var av mange tippet som den største favoritten før sesongstart, men har ikke innfridd under Pep Guardiolas første sesong i engelsk fotball, enda det begynte svært bra. Ble rundspilt og sendt hjem som slakt i Champions League, spiller for ofte uavgjort og fra oktober, har det kladdet ofte for City. Møter tøff motstand i serien, både Chelsea og Arsenal borte i starten av april. De skal slite med å holde på 3. plassen. Både Liverpool på fjerde, men kanskje aller helst Manchester United kommer halsende bak, som har én kamp mindre spilt. Pep og hans menn har ikke annet å sloss for enn en hederlig plassering i serien, ligger hele 12 poeng bak Chelsea – når det er 10 kamper igjen å spille.

Pep, Mourinho, Wenger, Klopp, Ranieri, Pochettino og Conte. Bordet var dekket, men festen ble vel strengt tatt et antiklimaks, fordi Chelsea har vært for suverene.

Sesongen 2016/2017 skulle bli tidenes sesong med tidenes beste managere på sidelinjen. Kun Pochettino og Conte får godkjent fra oss. Sesongen som forsvant har innhold mye som absolutt er verdt å ta med, men spenningen uteble for tidlig, overraskende nok.

Fantastiske Zlatan, burde ha fått et kapittel alene, vidunderlige Kevin de Bruyne, årets spiller fram til jul, men dabbet av etter å ha blitt rammet av skader. Chelseas Kanté og Hazard vil sloss om den tittelen etter 28 kamper, kanskje også etter 38. Et ungt Tottenham nekter å tape mange kamper, og Pochettinos spillere, om de blir værende på White Hart Line – vil snart stå på toppen av et-eller-annet.

Liverpool er Liverpool, bare nesten begynner å bli slitsomt for et trofé-hungrig publikum på Anfield, vil komme til å bruke «sinnsyke-summer» i sommer, på forsterkninger. Må avgjøre jevne kamper og makte å stå løpet helt ut i kamper de i utgangspunktet er store favoritter. Klopp har stjernestatus. Fortsatt.

Manchester United og Mourinho har en jobb å gjøre. Få langt mer ut av rekordkjøpet Paul Pogba, kommer til å selge Wayne Rooney og forsterke med en rekke stjernespillere, deriblant Antoine Griezmann. Det er ventet at Zlatan tar en sesong til.

Arsenal vil neppe vinne flere trofeer under Wenger, burde kanskje ha sparket ham opp i systemet for å gi laget en ny giv. Spillerene under franskmannen ser ofte ut til å kjede seg på fotballbanen, sjeldent et godt tegn.

Overgangsvinduet vil nok engang være brennhett sommeren 2017.

Lagene fra Premier League henger etter i toppen av Europa, hvilket av de beste og rikeste vil ta steget opp og fram kommende sesong? Vi tror på Chelsea, kanskje Manchester City og helt sikkert Tottenham.

 

Vargas

3 thoughts on “Premier League – spenningen som forsvant

 1. Hva har Tottenham og City vis som tilsier at de skal hevde seg i CL spør nå jeg?

  Tottenham røk ut av CL etter tredjeplass i gruppespillet, å rett ut av EL! All tidligere erfaring er at lag som kommer inn i CL, må ha en læringskurve før de presterer i CL. Alt av Tottenham sit spill i CL viser at de har lang vei frem, samtidig som Pochettino ikke har løst nøkkelen for å fungere i CL! Det tar minst 3/4 forsøk før lag og manageren finner løsningen med å vinner i CL og også fungere i PL.

  City har en manager som har erfaring med å føre to toppklubber som den ene har hat en konkurrent i egen serie! Den andre klubben var totalt overlegen i hjemlig serie! Både Barcelona og Bayern München kunne satse 110% på CL, uten at det gikk ut over liga spill. Nå er Gardiola i en situasjon der ligaspill tar hovedfokuset for å få det til å fungere i PL. Laget er heller ikke så godt forspent med toppspillere i forhold til resten av PL, Gardiola har ikke klart å løse nøkkelen til PL spillet! Når det er vansklig i hjemlige serie, viser alt at det er vanskelig i CL! Gardiola må bruke flere år på å takle PL med å kjøpe ett nytt lag som skal spilles inn, da er det lite som tyder på suksess i CL med det første. Veldig mye tyder på at City må skifte ut flere spillere, å så må han finne spillere som passer inn i hans ønskede system. Både United og City har fått merke at det gamle Barcelona systemet er vanskelig i PL, lag som legger seg i forsvar i PL dekker lett opp det systemet. City vil bruke lang tid før de kan satse 110% på CL, for de må først og fremst knekke koden i PL med ett helt nytt lag!

  Conte og Chelsea er vel det laget som ligger nærmest i å kunne satse på CL, men i år har de ikke spilt i Europa. Mest sannsynlig vil suvereniteten reduseres eller forsvinne med trykket som er for å også spille i CL. Conte har erfart det med Juventus, men da var de også overlevende i hjemlig serie. Så Chelsea er vanskelig å vurdere.

  Manchester United er en av de få lagene som klare å kombinere EL og PL, det er en særdeles vansklig øvelse har det vist seg! De har ikke tapt siden tapet mot Chelsea på brua i oktober, men det tøffe programmet med 19 kamper siden nyttår, har ført til slitende spillere serlig etter EL på torsdagene. Det har blitt for mange uavgjort kamper til å hevde seg i PL, nå ser det ut til at de står bedre enn noen gang denne sesongen. Skulle United vinne EL, vil de kun gå glipp av 2 kamper i FA cupen av maksimalt kamper på et år! United er vel det laget som står best rustet til å hevde seg i CL, hvis de klarer å kvalifisere seg!

  Hvis united vinner EL og samtidig kvalifiserer deg blant de fire beste i PL, har de klart det ingen PL lag har klart før. United klarte i 1999 å vinne både CL, FA cupen og PL, det er det vel heller ikke så mange som har klart. Så jeg vil hevde at United med Morinho som vet hvordan han skal takle PL og CL, å med erfaringen i EL viser United en enorm styrke.

  CL er selvsagt vanskeligere lag, men å vinne EL fører til adskillig større problem for PL. Flere ganger har United får tidlig søndagskamp etter EL på torsdager. 66 timer ca. etter kampslutt på ELkampen, med tidlig søndagskamp kl. 13.00. CL deltagelse vil gi ett døgn lenger hviletid, da tirsdagskamp gir lørdagskamp og onsdagskamp gir søndagskamp. Nå har United hatt torsdagskamper i EL, å søndagskamper i PL. Sist uke hadde United Chelsea på bortebane i FA cupen på mandag, Rostov borte i EL på torsdag ferdig nærmere kl. 23.00 og PL kl. 13.00 hjemme på søndag. 3 kamper på 6 dager, å FA driter i EL å setter tidligkamp på søndag, for det er viktigere med tv-selskapet å at de får ønsket oppfylt. Så driter de i hvlke konsekvenser det får for laget. Hvorfor de ikke kan sette ned forten å forlange at United fikk kveldskampen på søndag, så kunne City – Liverpool spilt kl. 13.00! Da hadde i allefall spillerne fått nærmere tre dager vile, men som sagt, FA driter i EL å gidder ikke å legge forholdene til rett som i CL! Det får meg til å tro United har størst mulighet på kort sikt å hevde seg i CL, hvis de kvalifiserer seg!

  Klopp har vel ikke klart å gi Liverpool ett alternativ til tut å kjør, etter nytt år. De er det laget med færrest kamper av topp 7 i PL, selv da har de hatt store problemer i PL etter nyttår. Hvordan skal det da gå med CLkamper hvis de kvalifiserer seg. Jeg tviler på at de blir bedre i PL av CL spill!

  Arsenal forlenger med Wenger i to år, hvorfor det skal bli bedring der ser jeg ikke i forhold til CL! 10-2 mot Bayern München viser vel at han har langt igjen med sitt Arsenal!

  Ja jeg er United suporter, men jeg har prøvd å være realistisk!

  Ha en god dag vidre, hilsen Finn Andreas Haugan

  1. Hei Finn Anders

   Takk for lang ut utfyllende kommentar.

   Når det gjelder Tottenham, så har de et meget ungt og spennende lag, bedre enn Leicester, som har stor suksess i Champions League, med en manger som begynner å få en hel del erfaring. Har tro på at spurs kan bite fra seg. Enig i at Manchester United har vært gode, men som det står i innlegget, det blir for mange uavgjorte kamper, mot lag de bør slå. Har tro på at Mourinho kan komme enda høyere neste sesong.
   Ser ut som om Liverpool har et problem som ikke løses over natta, som om de er forhekset til suksess i Premier League. Om det er Klopp som skal vinne noe med dette laget er det umulig å svare på. De kommer til å sprenge banken i forsøket.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.