Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Smågodt til 60 kr kiloen er musikk i mange barn, unge og foreldres ører, men til bekymring for handelstanden. Å kaste varer etter kundene er ingen god butikk. Mega var først ute, men KIWI, Rema 1000 og COOP fulgte raskt etter. Priskrigen for julen 2017 er i gang.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Rema 1000 har hatt et forferdelig år, et annus horribilis, der markedsandelene har sunket, kunden har gått til konkurrentene og omdømmet har fått seg en skikkelig smell. Nå vil sikkert familien Reitan reise seg, parkere privat jetflyene og begynne å jobbe med det som er viktig i Rema – nemlig lave(re) priser enn de argeste konkurrentene KIWI og COOP-Extra.

Lest? Julegavene bør du bestille nå! 

Smågodt i løsvekt er en meget ettertraktet vare, lett å justere på pris og kundene kan gni seg på pungen, hele veien til tannlegen. Sukkerbombene i de karakteristiske små boksene med lokk blir billigere og billigere jo lengre vi kommer mot jul. Prisen varierer stadig, og prisdumpingen vil aldri bli annonsert, man må som kunde passe på selv, om man vil ha billig smågodt. Mega satt en pris på 3 kr hekto før helgen, men gikk så raskt tomme at kundene ble mer rasende enn fornøyd – særlig alle de som kom til tomme hyller.

Gjennomsnittsprisen ligger på ca. 80 kr kiloen, mot normalt 149.- per kilo for lakris fudge, myke krokodiller og melkepletter, blant masse annet. Er du litt årvåken i tiden fram mot jul, kan du finne en hel haug med langt rimeligere varer enn ellers. Også øl kan komme til å bli justert ned. På vinmonopolet selges nå sterk øl (over 4,7%) for lavere pris enn pilsner øl – med vanlig alkoholprosent i butikk.

Lest? Handler du julegavene på nettet? Her er det du bør vite!

Haloween er smågodt-høytid tilnærmer påske, men det er ingen grunn til å tro at prisen skal gå ned etter 31. oktober. Heller tvert i mot. Leter du nøye og studerer prisen på hylle-etiketten, skal du kunne finne nesten gratis risgrøt, ketchup, marsipan, surkål og julebrus om kort tid, og mange uker før jul.

Skal Rema 1000 gjeninnta tronen som Norges billigste lavpriskjede, bør de benytte sjansen nå og fram til jul, ved å senke prisene betydelig på varer som Ola og Kari Nordmenn bruker mest av. De sitter på en enorm formue, hver enkelt butikksjef i samtlige Rema-butikker over hele landet betaler en skyhøy avgift til familien Reitan. På bakgrunn av franchise-avtalen de skriver med kjeden når de starter opp en Rema 1000-butikk.

Nå haster det med å få ned prisen og det bør gjøres snarest, ikke bare på smågodt. Men også på frukt og grønt, kjøtt, flesk og andre dagligvarer.

KIWI gir seg som kjent aldri på pris, COOP-Extra tar innpå både Rema 1000 og KIWI, dermed har trønderne fått en massiv oppgave.

Julen 2017 bør være den viktigste og kanskje tøffeste for Colonialmajor Odd Reitan og hans forretningspartnere, sønnen Ole Robert og Magnus Reitan.

Har du troen på Rema 1000 som Norges billigste dagligvarekjede i framtiden?

 

Vargas

5 thoughts on “Priskrigen for julen 2017 er i gang!

 1. 14,90 kr pr hekto hos Rema. Svindyrt. De var dyre i fjor også på løsvektgodteriet til Halloween..13,90 kr. Altså null tilbud. Jeg har god hukommelse.
  Jeg kjøpte litt på Europris til 7,90 kr. Kun for å ha noe i tilfelle det kommer småspøkelser og hekser på døren. Spiser fint lite sånt selv. 🙂
  Coop har ikke Mega-butikk her i byen, og de andre Coopbutikkene tar 8,90 kr pr hekto nå. Jeg gikk pent forbi,- har kjøpt mitt, liksom.

  1. Hei Karius

   Rema 1000 hadde så vidt jeg vet 8,90 pr hekto i fjor på samme tid, og har justert seg ned til 74,90 per kilo i dag.
   Vet at flere av kjedene ligger på ca samme pris, helt fram tom 31. oktober.

   Mulig Europris, MEGA og de andre butikkene og kjedene vil sloss om enda lavere priser nærmere jul.

   Du bør jo smake litt, når du først handler inn, men kudos til deg om du makter å la være.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.