Priskrigen er i gang! Hvem vinner påsken?

Rema 1000 og KIWI har senket prisene på en rekke produkter, blant annet det berømte og utskjelte smågodtet. Europris, lavest på pris, foreløpig.

Også andre produkter er satt kraftig ned på pris for å tiltrekke seg kunder før påsken.

Les gjerne: Priskrigen – Hvem vinner påsken? 

Det er ventet av både COOP-Extra og MEGA vil forsøke å utligne prisraset, så langt har Europris-kjeden svart Rema 1000 og KIWI, som har satt ned smågodtet til 6,90 per hekto, til 5,90 på samme vare.

Rema 1000, som gjennom hele 2016 fikk massiv kritikk for sin håndtering av «vennehandelen», med å redusere sitt sortiment med en rekke kjente produkter, har satt ned prisene på flere produkter – helt bevisst for å sette fokus på påskehandelen.

Rema 1000 har en pris-politikk som sier at de skal være billigst, derfor er det ikke utenkelig at prisene kan komme til å senkes ytterligere, til tross for lovnader i fjor, om at priskrigen ble for kostbar for kjedene, og ikke ville gjentas i år. Så lenge varte den lovnaden altså.

KIWI har tatt smågodt-konseptet ett skritt lengre, ved å tilby et alternativ til sine kunder.

Det er KIWI som er først ute, med et samarbeide med BAMA-gruppen, hvor de selger frukt og grønt til redusert pris. Her kan man få blåbær, fruktmiks, paprika, gulrot, ananas-biter og tomat i en liten hendig boks, som fingermat til lunsj eller TV-kvelden. Et ypperlig alternativ til alt sukkeret.

Les gjerne: Priskrigen gir ‘gratis’ smågodt til påske!

Helsemyndighetene er svært negative til kjedenes priskrig, særlig når det fokuseres så mye på usunne varer som skal konsumeres i den kommende høytiden. Påsken, er altså synonymt med sukker- og sukkerholdige produkter. Kjedene på sin side, skylder på hverandre og må senke prisene om konkurrentene gjør det.

For alle forbrukere som kun ser på pris, men ikke hva som havner i munnen, relatert til helse og kosthold – kan påsken 2017 ende med svært så hyggelig lommebok. Se nemlig ikke bort fra et prisras på en rekke varer i flere dager fram til påske.

Hvem som vinner priskrigen? Tannlegen, sannsynligvis.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.