Priskrigen gir «gratis» smågodt til påske!

2017 er annerledes-året, hvor Rema 1000 får kamp om kundene, i langt større grad enn tidligere. Priskrigen viser kun marginale forskjeller mellom konkurrentene.

Faktisk går omsetningen kraftig ned hos Colonialmajor Odd Reitan og hans Rema-imperium, for aller første gang. Det har Reitan-klanen planer om å gjøre noe med.

Les også: MENY kaster seg inn i priskrigen! 

Tro ikke at matvaregiganten gir seg i priskrigen. Til påske, som er rett rundt hjørnet, vil det være blant annet smågodt som er trekkplastret, og her vil kjedene presse pris, som aldri før. Det er ventet at flere vil selge gummi-krokodiller, karameller, sjokolade og annet sukkerholdig smågodt, for mindre enn 30 kroner kiloen.

Du som forbruker, får altså lørdagsgodisen kastet etter deg når du skal handle til påsketuren. Og i 2016, ble det solgt 1500 tonn smågodt, bare til påske alene. Det er ventet at tallet blir betydelig større i år. Har du godt av alt dette sukkeret, selv om det er godt?

Her har nok foreldrene en jobb å gjøre, det er faktisk direkte farlig å klemme i seg store doser sukker hver eneste dag, til tross for at det er skolefri og påskeferie. Se etter alternativer, for de finnes.

Om det er bare barna som spiser smågodt? Nei, tvert i mot. Foreldrene står for størstedelen av konsumet, hva smågodt angår, og det er oftest de voksne som fyller de gigantiske posene.

Heldigvis er det alternative godte-muligheter, nå til samme pris. Som er betydelige bedre for kroppen enn sukkerbombene fra godte-hyllene. Det er KIWI som er først ute, med et samarbeide med BAMA-gruppen, hvor de selger frukt og grønt til redusert pris. Her kan man få blåbær, fruktmiks, paprika, gulrot, ananas-biter og tomat i en liten hendig boks, som fingermat til lunsj eller TV-kvelden. Et ypperlig alternativ til alt sukkeret.

KIWI, Rema 1000, Coop-Extra, MENY og de fleste andre kjedene vil gi hverandre kamp om kundene, og påskehandelen er en betydelig del av årsomsetningen. Derfor vil alle disse komme med prisdumping i jakten på kundene, priskrigen lever i beste velgående – det har kun vært en liten pause siden jul.

Les også: Maten som forlenger liver ditt

Om du velger å handle ut i fra rabatter via app, fordelsprogram via bonuskort eller lar deg friste av andre tilbud, husk å sammenligne priser, kjedene i mellom. Når priskrigen herjer som verst, vil den enkelte kjede følge hverandre, men prisene vil også variere fra dag til dag, fra kjede til kjede. Felles for alle kjedene, er at pris-dumpingen aller blir annonsert, det er jungeltelegrafen som gjelder, du må selv ut i felten for å sjekke priser.

For januar 2017, fant VGs matbørs ut at det var fortsatt Rema 1000 som var så vidt billigst på pris. Men dette var kun en sjekk på 13 forskjellige dagligvarer, en ny test til påske, 3 måneder senere, kan gi et helt annet utfall.

Når påskehandelen nå tar av, vil du kunne se smågodt til gi-bort-pris, tilnærmet gratis i en rekke kjedebutikker, fordi du som forbruker, er sjefen i priskrigen. Du bør åpenbart ikke spise mer søtsaker enn hva som er bra for helsa og kombinere handelen med sunne alternativer.

Påskehandelen gir deg muligheten til å spare penger, mye penger om du sjekker prisene.

 

Vargas

6 thoughts on “Priskrigen gir «gratis» smågodt til påske!

 1. Hvor henter du denne informasjonen fra? Flere kjeder har lovet å ikke starte priskrig på usunne varer – den siste uken har flere artikler om dette blitt publisert, på forskjellige medier. Overser du dette bevisst, eller velger du å blogge om noe du har særdeles begrenset kunnskap om?

  1. Hei Stigflagge

   Om du mener det som publiseres i mediene kan brukes til noe bevis for noe som helst har du et problem.
   Om du tror kjedene har råd til å senke prisene på sukkerholdige produkter, fordi politikerne mener det
   er ikke er bra for forbrukerne, er du naiv.

   Allerede i god tid før påske, ser man tydelige tegn på at
   både COOP-Extra, KIWI, Rema 1000 og andre aktører, plasserer sjokolade og annet nær kassene og i sjokkselgere –
   til redusert pris.

   Om du tror at kjedene lar være å sette ned prisene på smågodt, fordi for mye sukker ikke er bra for deg, er du dum.

   Våkne opp og følg med på prisene. Det er kun snakk om tid før det er mindre enn 3 kroner kiloene for smågodt, over alt. Også i norske dagligvare forretninger.

   Du har åpenbart ikke noen kunnskap om, hvor tøff konkurransen om kundene er i denne bransjen.

   Vargas

   1. Det e interessant at du som er så opptatt av saklige diskusjoner uten bruk av hersketeknikk bruker uttrykk som dum, naiv, at jeg har et problem etc.
    Du mener dette er en saklig måte å føre en diskusjon?

    Tilbake til saken. Jeg har aldri sagt at jeg stoler blindt på verken mediene eller dagligvarekjedene. Men jeg vil gjerne vite hvor du har fått informasjon om at det planlegges prisras på smågodt i år som i fjor?
    Du skriver også at hyllene rundt kassene allerede nå fylles med ekstra mye godteri (for det er da ikke unikt for høytider at de store kjedene plasserer de varene de tjener mest penger på i kassapunktet som er beste salgsplass?) og at disse har redusert pris?
    Vanskelig å vite hvor du vil når du bare slenger ut påstander som ingen kan sjekke om stemmer. Hvis det er påskegodteriet du mener har redusert pris tar du feil. Godteri som er sesongvare har jevnt over mye høyere kilopris da det er kostnadsdrivende for produsentene å produsere slike varer.

    Du skriver at dersom jeg tror kjedene unngår priskutt fordi sukker er helseskadelig så er jeg dum? Selvsagt er ikke det årsaken. Det som sannsynligvis er årsaken til det er at sunne varer er i vinden nå, og kjedene kniver om å være sunnest, og billigst på de sunne varene. Det ser ut til å ha gått deg hus forbi. Rema 1000 er den eneste kjeden som (muligens) kan finne på å starte en slik priskrig. Årsaken til det stoler jeg på at du ser selv. Dersom det skjer må selvsagt de andre følge etter, men det er milevis fra det du påstår i denne bloggposten.
    Likevel er det i følge deg kun et spørsmål om tid før smågodtprisen ligger på rundt 3 kroner kiloen. Du mente vel 3 kroner hektoen? Er du synsk, eller har du noen ufattelig gode kilder i samtlige kjeder?

    Og sånn til informasjon så ligger bruttoprosenten på godteri og snacks på ca det samme som på frukt & grønt. For kjedene vil det derfor lønne seg om forbruker hadde brukt alle pengene de nå bruker på godteri på frukt & grønt istedenfor. Årsaken til det er at når butikkene selger f&g raskere vil det føre til redusert svinn. Det vil si at nå som det er populært med sunne varer, så vi det være et konkurransefortrinn å bli oppfattet som den billigste på nettopp disse varene. Forstår du?

    Til informasjon så har jeg svært kunnskap om dagligvarebransjen, og jeg er fullstendig klar over konkurransesituasjonen i det norske dagligvaremarkedet.

    Ser frem til at du følger dine egne overbevisninger og svarer uten hersketeknikker og petsonangrep. Det er som du skrev selv på blogger din, slik debattanter gjør når de vet de har tapt diskusjonen.

    1. La meg få legge til at når man tror fattigdom ville vært utryddet hvis verden var styrt utelukkende av kvinner og at det bare ville vært en og annen «cat-fight» (som bare er sunt ) skal man være særdeles forsiktig med å beskylde andre for å være naiv og dum. Slikt kalles å kaste stein i glasshus. Har brukt et kvarters tid på å lese flere av bloggpostene dine, og de er gjennomsyret av synsing, spekulering og er ellers både usammenhengende og direkte usaklig.
     Dersom du ønsker eksempler på dette, bare spør, og jeg skal lage deg en flott liste du kan få lese.

     1. Hei igjen

      Så flott, legg ut en lang liste av eksempler som du finner usaklig, det er nær 6000 artikler å plukke
      fra. Tror du har tatt på deg en jobb du vil finne umulig.

      Her, på Vargas12.com, er det nemlig høyt under taket og kverulanter fra Jessheim er like velkomne som
      alle andre. Når det er sagt, så er det lite trolig at du kommer noen vei. Du skjønner, denne bloggen
      har blogginnlegg av alle slag. Også de som er både usaklige, men også de man bør ta på største alvor.

      Lykke til stigflagge.

      Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.