Regjeringen lukker øynene for barna

Hun kom på skolen med synlige blåmerker, uten mat og i møkkete klær. Usikkerheten, angsten og omsorgssvikten kunne leses i de blanke øynene som så ofte var fylt med tårer. Nettopp slik kommer mange barn til barnehagen eller skolen – hver eneste dag i dette landet.

Nok et barn, sviktet av den sittende regjeringen. 

Hundrevis, ja faktisk tusenvis av unger i alle aldre – er i et miljø de burde ha vært beskyttet og fjernet fra. Barnevernet jobber med ryggen mot veggen og får stadig flere barn å hjelp, men stadig mindre ressurser.

På årets statsbudsjett er det ikke satt av mer enn smuler til å bekjempe et omfattende samfunnsproblem; vold, mishandling, overgrep og omsorgssvikt i nære relasjoner. Barneombud, Anne Lindboe er oppgitt og meget skuffet over den manglende satsningen fra politikernes side, til de sommer de svakeste i samfunnet – og som så nødig trenger hjelp fra det offentlige, til å komme seg unna de som burde og skulle ha passet på, men som sviktet.

 

I følge Aftenposten.no, er det ikke bare barneombudet som mener Regjeringens manglende satsning på å bekjempe folkesykdommen, som ser ut til å forbli et samfunnsproblem i uoverskuelig framtid. Også UNICEF kaller regjeringen patetisk og oppsiktsvekkende, at det ikke settes av resurser  til å styrke barnevernet, til å øke kunnskapen i skolen, og til å øke antall barnehus; som er den beste måten å håndtere barn i livskrise. Kompetente fagfolk behøves for å kunne avdekke overgrep mot barn som ikke makter å sette ord på hva de har vært gjennom.

Ikke all omsorgssvikt er synlig med blåmerker. Alt for mange opplever psykiske lidelser, ved manglende omsorg og kjærlighet – slik de fleste barn opplever å få.  På bakgrunn av denne omsorgssvikten over flere år, fra foreldre som noen ganger ikke er klare over hvilke skader barnet deres påføres, lider tusenvis av barn i det usikre.

De aller fleste barn, som opplever manglende oppfølging fra mor of far, er lojale til det siste, og vil ikke forlate hjemmet – uansett. Derfor er barnevernets arbeid utsatt og svært komplisert, og derfor omdiskutert.

Regjeringens manglende vilje til å se bak statistikk og skattelette til de rikeste og de allerede formuende, er et spark i ansiktet på alle barn som er vokst opp blant andre enn sine biologiske foreldre. Behovet for Beredskap- og fosterhjem er skrikende, i alle av landets kommuner. Erna Solberg og hennes blåblå regjering, burde ha satt av 500 millioner kroner, som det var håp om, tidligere i år. I stedet setter Siv Jensen av skarve 54 millioner kroner, som er intet mindre enn en skandale, og ikke mer enn hva det koster å drifte de få barnehusene som allerede eksisterer.

Erna Solbergs andre periode som statsminister er knapt begynt, men store mangler og slett arbeide for de aller svakeste i samfunnet har vist seg synlig. De velgerne som valgte å stemme Høyre, kan grine blod på vegne av de stakkars jentene og guttene som lever med foreldre, som ikke bryr seg om dem.

Selvsagt er det foreldrenes ansvar å gjøre sitt ytterste for egne barn, men samfunnet vi lever i viser en annen skremmende virkelighet. Barn i Norge blir seksuelt misbrukt, blir slått, lugget, pisket og oversett. Psykisk og fysisk vold fra mor, far eller begge – forekommer hver eneste dag i Norge, og politikerne snur ryggen til elendigheten. Det offentlige, som har ansvaret for sikkerheten til alle innbyggere i landet, makter ikke å følge opp når alarmen går.

Takk, Erna, for at du gir faen i ungene i dette landet.

Er du selv barn, eller kjenner barn som ikke har det som de burde i eget hjem, ta kontakt med: Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.