Rema 1000 kaster ut Cola for Pepsi

Rema 1000 begynte 2017 med å innrømme at KIWI har gjort det bedre enn dem i 2016.

Det får åpenbare konsekvenser for deg som kunde. Flere av dine favoritt-produkter forsvinner fra palle-hyllene hos Reitangruppen. Du bør selvsagt finne deg en annen favoritt, om du skal finne dine dagligvarer, som du kjøper mest av. Stikk i strid med hva Æ-appen altså var ment for.

Å drive dagligvare forretning i Norge er ikke noe hokus-pokus, du må lytte til kundenes behov.

Hvorfor Odd, Ole-Robert og Magnus Reitan velger å provosere sine øverste sjefer på denne måten får vi neppe vite med det første. Selv mener de at de skal forbedre utvalget med lokale dagligvarer, ved å kaste ut andre kjente. Mulig det kan være smart å satse lokalt, og gi den enkelte kjøpmann friere tøyler i det strenge Rema-regimet, men å kaste ut verdens mest kjente merkevare; Coca-Cola er ikke bare dramatisk, men direkte hårreisende.

Coca-Cola-Rio-de-Janeiro-Olympics-2016-Swallow-Freestyle-news-stand

José Roitberg via Compfight

Å satse på Pepsi, Colas største konkurrent, og i tillegg droppe Ajax, Palmolive, Lerum og Kims potetgull. Er både dramatisk og ikke så rent lite provoserende. Om Rema 1000 og deres markedsledere er så naive og tror all reklame, er god reklame, kommer de til å bli overrasket, ganske raskt.

COOP-kortet og Trumf-kortet hos Remas argeste konkurrenter, fungerer så bra, at Reitangruppen var tvunget til å finne sitt eget lojalitetsprogram. Noe som endte i denne Æ-appen, som gir deg 10% på dine faste kjøp og frukt og grønt. Uten at det hjalp særlig. Tvert i mot. Kort tid etter kom nemlig KIWI med 15% rabatt på alt fra fruktdisken, og fra før får du som kjent rabatter via Trumf-kortet.

Dessverre for Reitangruppen, ser det ut til at KIWI dundrer inn i 2017, et hestehode foran surrehuene fra Trondhjem. Rema 1000 dummer seg ut med desperate vendinger, med å ta Mack-ølet fra nordlendingene, noe de ble tvunget til å gå tilbake på. Coca-Cola må du til COOP-Extra eller KIWI for å skaffe. Dette er neppe veien å gå for å skaffe fornøyde kunder. Særlig når prisforskjellen på maten er marginal, kjedene i mellom.

Ingen av Remas konkurrenter ønsker å fjerne noen av sine produkter fra sine hyller.

Er du smart, velger du alternative butikker i månedene som kommer, slik at Colonialmajor Odd Reitan skjønner hva matpris-krigen handler om – nemlig om prisen på dagligvarene, framfor lurendreieri fra Kong Salomo.

Jørgen Hattemaker lar seg ikke pelle på nesen.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.