Russen knebles for rus

Mulig er det smart, at russen 2017 får visse restriksjoner for drikking på offentlig sted. Men har reglene blitt godt nok gjennomtenkt av politi og myndighet?

Les gjerne: En russe-pappas bekjennelse … 

Problemene forflyttes da til områder som verken har vakter, inngjerdinger, serveringer eller toaletter. Da mister man raskt oversikten hva russen faktisk driver med – voldtekt, overgrep, vold, fyll og alkoholmisbruk kan bli konsekvensene.

I 2016 kom 14 russ til politiet fordi de var blitt voldtatt. Det ønsker vi å unngå i år. Budskapet er enkelt: Ta vare på vennene dine. Spesielt dem som er litt for fulle. Vær en kjernekar.

Kripos

Dette var altså i 2016, hvor 14 russ fikk livet snudd på hodet, under det som var ordnede former med ok fasiliteter og vaktmannskap, på de største arrangementene. Nå, i 2017 er lovverket endret og russen gjemmer seg for å drikke offentlig – hvor er smart er det?

 

Russen fortjener å ta seg en fest eller to, etter tretten års-skolegang. Det skulle bare mangle. Slik forholdene har vært fram til i år, har russen fått lov til å drikke på offentlig sted så sant det har vært under ordnede former med vakt- og serveringsmannskaper tilstede på de respektive arrangementene.

Om forbudet som nå er tredd i kraft, skal hindre russen fra å drikke alkohol, har man mistet gangsynet fullstendig. Russen kommer til å drikke alkohol i år som i fjor, i minst like store mengder. Derfor bør dette vedtaket revurderes.

Les gjerne: Russen drikker og puler på seg sykdom – er det verdt det? 

Russen 2017, burde ha tatt en titt på nettsidene til organisasjonen «Juvente.no», som er for ungdom mot rus og alkohol. Flere russ har fått inn i denne organisasjonen og valgt bort alkoholen i russetiden. Vi mener det kan være smart å lese hva «Juvente» står for, uten at vi vil tre noen formaninger nedover hodene på ungdom. Vi anbefaler alle å tenke selv.

Lytt til erfarne russ, foreldre og ikke minst politiet.

Kripos vet hva de snakker om, de sitter på statistikk over hvor mange som havner i trøbbel pga fyll i russetiden. Dessverre kan de nye lovene og reglene som gjelder for all russ i Norge i mai 2017, føre til mer fyll, flere voldtekter og farligere og alvorligere ulykker.

Vi anbefaler tre regler du bør følge for din egendel i russetiden:

  • Spis nok, ikke drikk mer enn du tåler
  • Pass på kameraten/ venninnen din
  • Ta grep om du ser at noen havner i trøbbel

Du som er på russebuss og vet sjåføren har drukket – vil kunne få like stor straff om du lar være å gjøre noe med det, som sjåføren med promille. I tillegg kan du få prikker på førerkortet og rullebladet, utsettelse i to år på «lappen», med alle de problemer og utfordringer det medfører.

Er det virkelig verdt det? Er du en kjernekar bruker du hue, både om deg selv og andre.

 

Kilde: Kripos

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.