Takk, SKAM! En eventyrlig epoke er over, det er kun én eneste episode igjen av tidenes mest populære nett-TV-serie. SKAM er over, det er trist for mange, men kanskje også riktig. Alt som kommer etterpå er og blir kopier av originalen.

SKAM er en nettdramaserie som følger en gjeng på Hartvig Nissen videregående skole i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

SKAM slik vi har opplevd det på nettet med de skuespillerne av i dag, er historie lørdag 24.06.17, men NRKP3 og Julie Andem som serieskaper, kan ha manus til både sesong 5 og 6 i skapet, uten at vi vet noe om det. Er det en ting til skaperne av SKAM har lykkes med – er det å holde historiene hemmelig.

Julie Andem

Takk, SKAM! Takk for kyssene, takk for festene, takk for blikkene, kommentarene, smilene, minnene, takk NRK, takk til karakterene, takk Julie Andem, takk til Håkon Moslet, takk for språket, takk for prisene, takk for at vi har fått tatt del i SKAM-universet, som har vært en vidunderlig reise.

Simon Fuller

SKAM har lagt en hel verden for sine føtter, ungdommer i Sverige, Tyskland, Island, Danmark og Tyrkia kan heller ikke få nok av serien – som også har blitt endel av pensum i den norske skolen.

Takk, SKAM! For sensasjon, takk for overskriftene verden over, og takk for at dere gjorde en livet enklere for en hel generasjon unge. Og foreldrene deres.

Simon Fuller, den amerikanske super-produsenten som har kjøpt rettighetene til å lage SHAME, falt pladask for serien da han så den første gang. Ryktene forteller at den første episoden av den amerikanske utgaven av SKAM, kan bli ferdig allerede i løpet av året.

Takk, SKAM!

Sesong 1 var det Eva, som hadde hovedrollen, spilt av Lisa Teige. I andre sesong var Noora i hovedrollen og det begynte å ta av i Norge. Noora ble spilt av Josefine Frida Pettersen. I sesong tre var det Isak, spilt av Tarjei Sandvik som forelsket seg i Even, spilt av Henrik Holm, som igjen gjorde overskrifter i hele Norden og etterhvert også i Europa.

Unge homofile menn, hadde ikke vist sin kjærlighet på TV, på denne måten før, noe som endte med at et kysse-klipp i SKAM ble kåret til årets TV-øyeblikk og publikumsprisen.

Sesong fire, og den foreløpige siste sesongen av SKAM, blir spilt av flotte Iman Eskini, som spiller Sana.

Allemannseie

SKAM har vært en velsignelse for et langt større og mer voksent publikum enn det det var ment som. Fordi foreldre, besteforeldre og andre omsorgspersoner fattet nysgjerrighet til dette nett-fenomenet alle snakker om. Hva var det ungdommene drev med på fritiden, på festene og hva var det de snakket om, og hvordan snakket de med hverandre?

Stadig flere ble engasjert, til slutt var SKAM allemannseie, elsket av en hel nasjon. Det er nesten ikke til å tro. Ingen annen norsk TV-serie, uansett genre eller plattform, har vært i nærheten av den suksess som SKAM er blitt til del.

Takk til alle som gjorde SKAM mulig. Dette vil vi ikke glemme med det første.

Takk, SKAM for at dere revolusjonerte underholdningsbransjen, for og med ungdom i fokus.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest