TV-aksjonen 2017 går til UNICEF

UNICEF står for United Nations International Children’s Emergency Fund, men det visste du sikkert. Men det at UNICEF når flest barn av alle hjelpeorganisasjoner av alle, er ikke like kjent.

UNICEF ble opprettet 11. desember 1946 for å hjelpe europeiske barn etter 2. verdenskrig. Det var meningen å legge ned organisasjonen da etterkrigsarbeidet var avsluttet. Det store behovet for hjelp til barn i Afrika, Asia og Latin-Amerika gjorde at man isteden utvidet UNICEFs mandat til å gjelde absolutt alle barn i hele verden.

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. For å være effektive må arbeidet planlegges, tilpasses lokale forhold og organiseres godt.  Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper – inntektsgivende arbeid som kampanjer, utsendelser og produksjon av informasjonsmateriell. 3 kroner går til administrasjon.

Vi er medlem av Innsamlingskontrollen.

UNICEF

Derfor er det hyggelig og lett å delta, være med å gi og til og med bidra til – at UNICEF får enda mer penger, for å hjelpe enda flere barn, som trenger det mest elementære. TV-aksjonen 2017 skal bidra til å gi organisasjonen penger, som skal hjelpe barn i krig og konflikt til en tryggere fremtid.

Klarer du å avse 9 kroner dagen, noe som er mindre enn én kopp kaffe på café? Så er du med å hjelper barn i ytterste nød i konfliktfylte områder eller krigssoner der mangelen er prekær. De mangler skoler, mat, vann og mange steder – et trygt sted å sove. Mange barn er foreldreløse, som et resultat av krig. Da er UNICEF på plass for å hjelpe i 190 forskjellige land. 9 kroner dagen, eller 250 kroner måneden – er det du betaler for å bli UNICEF-fadder. Har du råd?

Verdens barn er uskyldig tredjepart i enhver krig.

Vi nordmenn, som lever i det tryggeste hjørnet av Europa, med rikdom og overflod bør kanskje bidra til at andre barna får en tryggere tilværelse, skolegang, viktige vaksiner, rent vann og sted og sove. Alt dette som vi nordmenn tar for gitt for våre barn.

Vis at du bryr deg ved å gi, eller ta del i denne viktige dagen, TV-aksjonen 2017, søndag 22. oktober. Mye av aksjonen og framdriften i alle innkomne midler kan du følge på NRK1.

Programledere for TV-aksjonen er Line Andersen, Mikkel Niva, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen, og som skal lose oss gjennom direktesendingen som kommer til å var i mer enn seks timer. Sett av dagen og bli med på aksjonen, søndag 22. oktober.

Ønsker du å bli fadder, ta kontakt med UNICEF direkte: giver@unicef.no eller på telefon 241 45 100 hvis du har spørsmål.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.